Η σύζυγος της Γκράινερ πιέζει για την απελευθέρωσή της

Η σύζυγος της Μπρίτνεϊ Γκράινερ, Σερέλ, κάλεσε την κυβέρνηση Μπάιντεν να κάνει «ό,τι είναι απαραίτητο» για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση της παίκτριας του WNBA, η οποία παραμένει υπό κράτηση στη Ρωσία για κατηγορίες ναρκωτικών.

Η σύζυγος της Γκράινερ πιέζει για την απελευθέρωσή της

Η Γκράινερ συνελήφθη σε αεροδρόμιο της Μόσχας στις 17 Φεβρουαρίου, όταν κατά την έρευνα στις αποσκευές της φέρεται να αποκαλύφθηκαν φυσίγγια ατμού λαδιού κάνναβης και θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών. Παρουσιάστηκε σε δίκη την περασμένη εβδομάδα και η επόμενη ακρόασή της έχει οριστεί για την Πέμπτη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε στη σύζυγο της μπασκετμπολίστριας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Τετάρτη ότι εργάζεται για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση της Μπρίτνεϊ το συντομότερο δυνατό, περιγράφοντας την κράτησή της ως «αφόρητη».

«Το τι και το πως νιώθω δεν πληγώνεται πλέον από τον αντίκτυπο αυτής της τραγωδίας. Αυτό που αισθάνομαι σήμερα είναι πιο βαθύ συναίσθημα παρά πόνος. Είμαι απογοητευμένη», δήλωσε αργότερα η Σερέλ Γκράινερ σε μια συγκέντρωση που διοργάνωσε η ομάδα της Μπρίτνεϊ, Φοίνιξ Μέρκιουρι.

«Είμαι απογοητευμένη που έχουν περάσει 140 ημέρες από τότε που η γυναίκα μου μπόρεσε να μιλήσει σε εμένα, στην οικογένειά μας και στους φίλους μας. Είμαι απογοητευμένη που η γυναίκα μου δεν πρόκειται να δικαιωθεί.

Ας βεβαιωθούμε ότι αυτή η διοίκηση γνωρίζει ότι έχει την υποστήριξή μας για να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο και ότι δεν πρόκειται να μείνουμε ήσυχοι μέχρι να επιστρέψει στο σπίτι με ασφάλεια».

Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ, η οποία έπαιζε για μια ρωσική ομάδα κατά τη διάρκεια της offseason του WNBA, ενημερώθηκε επίσημα στην πρώτη της ακρόαση ότι κατηγορήθηκε για σκόπιμη εισαγωγή ναρκωτικών στη Ρωσία.

Η δύο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης έστειλε στον Μπάιντεν μια επιστολή αυτή την εβδομάδα, λέγοντάς του ότι «είναι τρομοκρατημένη (με τη σκέψη) οτι μπορεί να είναι εδώ για πάντα».

Η περίπτωση της Γκράινερ έχει τραβήξει την προσοχή εν μέσω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον να βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους από τον Ψυχρό Πόλεμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ