Ολυμπιακός: Μέρες αγωνίας με Ντόρσεϊ

Μοιρασμένες οι πιθανότητες παραμονής του Τάιλερ Ντόρσεϊ στον Ολυμπιακό - Η σφήνα της Φενέρμπαχτσε, στο... παιχνίδι και το Ντάλας, με τον αθλητή να έχει μπροστά του τρεις επιλογές.

Ολυμπιακός: Μέρες αγωνίας με Ντόρσεϊ

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ υπέγραψε πέρσι μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό, παρά τις παραινέσεις των Πειραιωτών για διετές, καθώς τόνιζε πως θέλει να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στο ΝΒΑ. Είχαμε μπει πέρσι και στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, ο χρόνος πίεζε, ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιθυμούσε διακαώς τον Έλληνα διεθνή γκαρντ και οι Αγγελόπουλοι δέχτηκαν την επιθυμία του αθλητή για μονοετές συμβόλαιο. Αν μπορούμε βέβαια να δώσουμε και ένα ελαφρυντικό στον παίκτη, ο 26χρονος γκαρντ ήταν και επιφυλακτικός με το μέλλον του στο μεγάλο λιμάνι καθώς η ομάδα ερχόταν από μία δύσκολη και μεταβατική τριετία. Με αποχώρηση από την Α1, με πτωτική πορεία στην Ευρώπη, με διάφορά άλλα προβλήματα τα οποία είχαν τσαλακώσει το προφίλ του Ολυμπιακού.

Φέτος, όμως, όλα άλλαξαν προς το καλύτερο. Η ομάδα έφτασε στο νταμπλ, η ΚΑΕ ήταν απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις της προς τους παίκτες, ενώ και στην Ευρώπη οι Πειραιώτες διέπρεψαν, επιστρέφοντας στην ελίτ της Ευρωλίγκας. Παράλληλα, σε ατομικό επίπεδο ο Ντόρσεϊ βρήκε μία εξαιρετική ομάδα, έναν ενεργό και πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά και έναν προπονητή που τον στήριξε και που τον εμπιστεύεται. Ένα καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Όλα αυτά έκαναν τον παίκτη να αφήσει στην άκρη το ΝΒΑ και να σκεφτεί ζεστά την παραμονή του στην Ευρώπη και στον Ολυμπιακό.

Μέχρι πριν από λίγες μέρες όλα έδειχναν πως ο Τάιλερ Ντόρσεϊ θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό. Υπήρξε αρχικά σημαντική διαφορά στο οικονομικό, αλλά στην πορεία φέρεται να βρέθηκε η χρυσή τομή σε ένα συμβόλαιο με ετήσιο κασέ στο 1.100.000 δολάρια. Κάπου εκεί όμως ήρθε το ενδιαφέρον της Φενέρμπαχτσε. Οι Τούρκοι έχουν κάνει επίσημη πρόταση στον παίκτη με καλύτερες απολαβές και ο ομογενής γκαρντ βρίσκεται σε δίλημμα. Ο Νίκος Λεπενιώτης βρέθηκε στη Λάρισα (στο παιχνίδι της Εθνικής) και είχε συζήτηση με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ σε καλό κλίμα. Ο παίκτης έχει ζητήσει χρόνο και μέσα στην εβδομάδα αναμένουν την απάντησή του.

Έρχονται μέρες αγωνίας για τους Πειραιώτες για το θέμα του Τάιλερ Ντόρσεϊ, καθώς όχι μόνο δεν θέλουν να χάσουν τον παίκτη αλλά και χρόνο για να βρουν τον αντικαταστάτη του, στο απευκταίο σενάριο που αποχωρήσει. Βλέπετε, ο ένας καλός παίκτης μετά τον άλλον κλείνουν σε ομάδες. Οι πιθανότητες παραμονής του Ντόρσεϊ στον Ολυμπιακό είναι μοιρασμένες. Πάντως, στην περίπτωση που θελήσει να μετακομίσει στη Φενέρμπαχτσε, στην οποία προπονητής είναι ο Δημήτρης Ιτούδης (ο οποίος και του άρχισε το... ψήσιμο), ο αθλητής θα βρεθεί πίσω από τον Σκότι Ουίλμπεκιν, τον οποίο και πήραν οι Τούρκοι από τη Μακάμπι. Είναι ένα θέμα αυτό, καθώς ο Ντόρσεϊ είναι από τους μπασκετμπολίστες που κοιτάζουν τον ρόλο τους σε μία ομάδα. Θέλει να παίζει και να έχει ενεργό χρόνο συμμετοχής. Στον Ολυμπιακό είναι πρωταγωνιστής. Στη Φενέρμπαχτσε;

Στο μεγάλο λιμάνι θέλουν τον Ντόρσεϊ για αρκετούς λόγους. Επειδή διαθέτει ελληνικό διαβατήριο, επειδή προσέφερε στην ομάδα (και ας μην ήταν απόλυτα σταθερός) δίνοντας της σημαντική επιθετική ώθηση, αλλά και γιατί ταίριαξε στη χημεία του συνόλου. Παίκτη με τα χαρακτηριστικά του ενδεχομένως να μπορούν να βρουν και αλλού, αλλά είναι σημαντικό πως είναι Έλληνας, σε μία εποχή που δεν υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι γηγενείς παίκτες. Ναι, δεν μεγάλωσε στην Ελλάδα (η μητέρα του είναι Ελληνίδα, ο πατέρας του από τις ΗΠΑ), αλλά στην Καλιφόρνια, αλλά αυτό δεν παύει το γεγονός πως έχει καταγωγή από τη χώρα μας και ελληνικό διαβατήριο.

Πάντως, από το δίλημμα Πειραιά ή Κωνσταντινούπολη, στο κόλπο μπήκε και το Ντάλας! Η ομάδα από το ΝΒΑ δοκιμάζει τον Έλληνα ομογενή γκαρντ, οι Μάβερικς δείχνουν ενδιαφέρον και αναμένεται να του καταθέσουν πρόταση συνεργασίας. Ο Ολυμπιακός, βέβαια, έχει το προβάδισμα πως μπορεί να δώσει στον παίκτη ενεργό και πρωταγωνιστικό ρόλο. Το στοιχείο αυτό δύσκολα θα το βρει είτε στη Φενέρμπαχτσε, είτε στο Ντάλας.