Μεσίνα: «Δάσκαλος όλων μας ο Ίβκοβιτς»

Το εγκώμιο του Ντούσαν Ίβκοβιτς έπλεξε ο Ιταλός τεχνικός της Αρμάνι, Ετόρε Μεσίνα

Μεσίνα: «Δάσκαλος όλων μας ο Ίβκοβιτς»

O Ιταλός τεχνικός της Αρμάνι Μιλάνο, Ετόρε Μεσίνα έπλεξε το εγκώμιο του Ντούσαν Ίβκοβιτς και τον χαρακτήρισε μεγάλο δάσκαλο, ενώ δεν ξέχασε να αποθεώσει και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Επίσης, ο αναφέρθηκε και στη συνεργασία του με τον Γκρεγκ Πόποβιτς στον πάγκο των Σπερς και στο τέλος τόνισε τη σημασία της εξομάλυνσης των σχέσεων ανάμεσα στην Ευρωλίγκα και τη FIΒΑ, για το καλό του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Ο κόουτς Ίβκοβιτς ήταν ένας από τους θρυλικούς δασκάλους. Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα που προσκλήθηκα να μιλήσω και να διδάξω στη σχολή που έχει το όνομά του. Είναι όμορφος τρόπος να τιμήσουμε την κληρονομιά που άφησε στο μπάσκετ, όχι μόνο σε εκείνο της Σερβίας, αλλά στο διεθνές μπάσκετ. Έμαθα πολλά από εκείνον. Οι ομάδες του ήταν πάντα εξαιρετικά προετοιμασμένες. Πιστεύω ότι η πειθαρχία και η οργάνωση που έδειχναν οι ομάδες του είναι κάτι που πρέπει να μάθουν όλοι οι προπονητές».

Για τον Γκρεγκ Πόποβιτς, όπου ήταν βοηθός του στους Σπερς: «Μαθαίνεις πολλά από τον κόουτς Ποπ. Είναι ένας ζωντανός θρύλος. Δεν υπάρχει ημέρα που να μην σε εκπλήξει με κάτι. Έχει τόσο μεγάλες γνώσεις τόσο για το μπάσκετ, όσο και για τη ζωή… Ήταν μεγάλη χαρά που συνεργάστηκα μαζί του».

Για τον λόγο που δεν επιλέγονται στο ΝΒΑ οι Ευρωπαίοι προπονητές: «Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα. Υπάρχει ένας λογικός δισταγμός στις ομάδες και τους ιδιοκτήτες τους να εμπιστευτούν έναν ξένο προπονητή, ο οποίος μπορεί να μην μιλάει καλά αγγλικά και δεν έχει σχέση με τη χώρα. Για τον λόγο αυτό, επιλέγουν νεότερους σε ηλικία προπονητές, Αφρο-αμερικανούς ή παλαίμαχους. Κι αυτό το κατανοώ, είναι μέρος της ζωής αυτής. Είμαι πολύ χαρούμενος που μου δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω στους Σπερς με τον κόουτς Πόποβιτς».

Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Φυσικά, ο Ζέλικο είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος προπονητής και είναι μεγάλη τιμή για όλους μας που τον έχουμε πίσω στην Ευρωλίγκα και θα τον αντιμετωπίσουμε. Δεν είναι εύκολο να νικάς μέσα στο Βελιγράδι. Αλλά, θα δούμε… Το σίγουρο είναι ότι οι Ερυθρός Αστέρας και Παρτιζάν φέρνουν το υψηλό επίπεδο στην Ευρωλίγκα».

Για το γεγονός ότι η Παρτιζάν φέτος «έκλεψε» από την Αρμάνι τους Πάντερ και ΛεΝτέι: «Ειλικρινά, πιστεύω ότι τα πήγαμε αρκετά καλά φέτος δίχως εκείνους (σ.σ. γέλια)».

Για την κατάσταση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε μεγάλα βήματα μπροστά και πιστεύω ότι τα μέρη αυτής της διαδικασίας, Ευρωλίγκα και FIBA, θα πρέπει να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν. Αυτή την στιγμή, το καλεντάρι είναι κακό τόσο για τους παίκτες, όσο και για τους προπονητές. Θα πρέπει να βρούμε τρόπο να το εξομαλύνουμε όλο αυτό και να φτιάξουν οι σχέσεις».