Ολυμπιακός: Σε επαφές με τον Μπολομπόι

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Ουκρανό σέντερ, Τζόελ Μπολομπόι, ο οποίος αποχώρησε επεισοδιακά από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας λόγω της ρωσικής εισβολής. 

Ολυμπιακός: Σε επαφές με τον Μπολομπόι

Ο Τζόελ Μπολομπόι αγωνιζόταν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας την τελευταία τετραετία. Έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Ντόνετσκ, από μητέρα Ουκρανή και πατέρα από το Κονγκό. Το 2018, μάλιστα, πήρε και ρωσικό διαβατήριο.

Ο 28χρονος σέντερ, ο οποίος έχει παίξει και στο ΝΒΑ με τους Τζαζ και τους Μπακς, πριν λίγους μήνες αποχώρησε επεισοδιακά από την ΤΣΣΚΑ. Λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, αποχώρησε δίχως να πει «αντίο» στην ομάδα, με τη διοίκηση μάλιστα να βγάζει καυστική ανακοίνωση για εκείνον.

Ο Τζόελ Μπολομπόι έχει μείνει ελεύθερος, αλλά η ΤΣΣΚΑ έχει αρκετά παράπονα για τη συμπεριφορά του και ενδέχεται να του δημιουργήσει προβλήματα. Ο Ολυμπιακός, πάντως, θέλει να αρπάξει την ευκαιρία και να τον κάνει δικό του. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον θέλει για τη θέση «5» για να ενισχύσει το ρόστερ του.

Την περασμένη σεζόν έπαιξε σε 23 ματς στην EuroLeague, έχοντας 5.9 πόντους (60%διπ., 26.1%τριπ., 75%βολ.), 4.1 ριμπάουντ και 0.7 κοψίματα). Ένας ψηλός με αθλητικά προσόντα, αλλά και με γεμάτη εμπειρία σε επίπεδο EuroLeague, έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο το 2019.