Ολυμπιακός: Το παλεύει για το «ναι» του Ντόρσεϊ

Ο Ολυμπιακός το παλεύει για να πάρει το «ναι» του παίκτη περιμένει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα την απάντηση του Τάιλερ Ντόρσεϊ για να κινηθεί ανάλογα

Ολυμπιακός: Το παλεύει για το «ναι» του Ντόρσεϊ

Από Δευτέρα αναμένονται εξελίξεις στο «καυτό» θέμα του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εντείνει τις προσπάθειες για να πάρει το πολυπόθητο «ναι» από τον Έλληνα ομογενή γκαρντ. Ένα από τα θετικά είναι το γεγονός πως ο παίκτης βλέπει αρκετά ζεστά το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη και στην ομάδα του Πειραιά. Γιατί μέχρι πριν από λίγους μήνες ήταν δεδομένο πως ο αθλητής θα έχει μάτια μόνο για το ΝΒΑ. Πλέον, όμως, τα δεδομένα έχουν αλλάξει και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον οργανισμό του Ολυμπιακού. Ο παίκτης, όταν ήρθε στο μεγάλο λιμάνι, ναι μεν ήξερε την ιστορία και την παράδοση των «ερυθρολεύκων», αλλά παράλληλα ήταν ενήμερος πως την τελευταία διετία-τριετία η ομάδα αντιμετώπιζε προβλήματα. Αγωνιστικά, οικονομικά, διοικητικά.

Φέτος, όμως, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έμεινε άκρως ικανοποιημένος από την παρουσία του στους «ερυθρόλευκους». Συνάντησε μία στιβαρή διοίκηση, η οποία ήταν απόλυτα συνεπής απέναντί του. Συνεργάστηκε με έναν εξαιρετικό προπονητή, ο οποίος έκανε τα λόγια του πράξεις, δίνοντάς του πρωταγωνιστικό ρόλο και ενεργό χρόνο συμμετοχής. Έγινε μέλος μιας ομάδας που πήρε το Νταμπλ στην Ελλάδα, αλλά που έκανε και την υπέρβαση, συμμετέχοντας στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Έπαιξε μπάσκετ σε μία ομάδα με έντονα υποστηρικτικό κοινό, σε μία ομάδα που είχε εξαιρετικούς συμπαίκτες, αλλά και ένα σταφ που στάθηκε στο πλευρό του σε ό,τι χρειάστηκε. Όλα αυτά τον άφησαν άκρως ικανοποιημένο, με αποτέλεσμα να σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Δεν είναι τυχαίο πως Ολυμπιακός και Ντόρσεϊ βρίσκονται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις. Η ΚΑΕ του έχει καταθέσει πρόταση συνεργασίας για δύο χρόνια ακόμη, τοποθετώντας του και όρο να μπορεί να πάει στο ΝΒΑ το επόμενο καλοκαίρι, εφόσον του έρθει πρόταση. Σε πρώτη φάση υπήρξε σημαντική απόκλιση στο οικονομικό κομμάτι, αλλά στην πορεία και οι δύο πλευρές έβαλαν... νερό στο κρασί τους και έχουν πλησιάσει ο ένας τον άλλον.

Οι συζητήσεις γίνονται σε καλό κλίμα και υπάρχει αισιοδοξία πως οι δύο πλευρές θα συμφωνήσουν. Ο παίκτης έχει ζητήσει τον χρόνο του, ρίχνει και κλεφτές ματιές στο ΝΒΑ για την προοπτική που υπάρχει εκεί, αλλά από τον Ολυμπιακό τού έχουν τονίσει το εξής: «Αν μείνεις εδώ, θα είσαι πρωταγωνιστής, θα είναι βασιλιάς, σε μία ομάδα που είναι πρωταθλήτρια, αλλά και που θα στοχεύσει και πάλι στο φάιναλ φορ». Και δεν έχουν άδικο οι Πειραιώτες. Στον Πειραιά θα έχει όσα θέλει. Αν πάει στο ΝΒΑ, ναι μεν είχε ένα αξιόλογο παρελθόν όταν έπαιξε, αλλά πλέον δύσκολα θα βρει ομάδα που θα έχει ενεργό χρόνο συμμετοχής και πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο μεγάλο λιμάνι... χαμογελούν και με τη συμμετοχή-επιστροφή του Τάιλερ Ντόρσεϊ στην Εθνική μας ομάδα. Ένα επιπλέον δείγμα για το πόσο όμορφα, άνετα και καλά αισθάνεται στη χώρα μας.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στο θέμα, ενώ και στον Ολυμπιακό δεν θέλουν να τραβήξει για μεγάλο διάστημα η υπόθεση. Θέλουν να κλείσουν γρήγορα και έγκαιρα τη συγκεκριμένη ανανέωση, ώστε στη συνέχεια να στραφούν και στις υπόλοιπες κινήσεις.

Παράλληλα, στο απευκταίο σενάριο που δεν προχωρήσει η υπόθεση, οι Πειραιώτες θέλουν να προλάβουν τον χρόνο και τους διαθέσιμους παίκτες, καθώς στο ενδεχόμενο που αποχωρήσει ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, επιθυμούν να φέρουν έναν εξίσου (και γιατί όχι;) ακόμη καλύτερο παίκτη. Έναν γκαρντ με έφεση στο σουτ και στο σκορ. Προτεραιότητά τους όμως είναι να «δέσουν» στο μεγάλο λιμάνι τον διεθνή γκαρντ, ο οποίος φέτος έδωσε μεγάλη επιθετική ώθηση στον Ολυμπιακό, ενώ ταίριαξε στο ροτέισον, αλλά και στη χημεία της ομάδας, παίζοντας στο πλευρό των Τόμας Ουόκαπ και Κώστα Σλούκα.