Oλυμπιακός: Το πρώτο από αυτά που θα έρθουν!

Το μέλλον του ανήκει - Ο Ολυμπιακός έχει ισχυρή διοίκηση, σπουδαίο προπονητή και «δεμένο» τον βασικό κορμό του ρόστερ του για να συνεχίσει τις επιτυχίες και να παραμείνει στην ελίτ της Ελλάδας και της Ευρώπης

Oλυμπιακός: Το πρώτο από αυτά που θα έρθουν!

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε πανηγυρικά τη φετινή σεζόν, καθώς κατέκτησε τόσο το Κύπελλο όσο και το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Το πρώτο του νταμπλ μετά το μακρινό 1997, σε μία σεζόν όπου συμμετείχε και στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου. Η αγωνιστική σεζόν 2021-22 θα τοποθετηθεί στις κορυφαίες της Ιστορίας της ομάδας. Και το σημαντικότερο; Δείχνει πως θα υπάρξει και συνέχεια! Υπάρχει λαμπρό μέλλον μπροστά. Οι Πειραιώτες βαδίζουν σε γερές και στέρεες βάσεις. Έχουν μία ισχυρή και ενωμένη διοίκηση, με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο έτοιμους να επενδύσουν ακόμη περισσότερο, ώστε να παραμείνει η ομάδα στην ελίτ της Ευρώπης. Υπάρχει ένας εγνωσμένης αξίας προπονητής, όπως ο Γιώργος Μπαρτζώκας, του οποίου το συμβόλαιο είναι θέμα χρόνου να ανανεωθεί. Έκανε εξαιρετική δουλειά φέτος, στελέχωσε με έξοχο τρόπο το ρόστερ, έκανε εύστοχες μεταγραφές και παρουσίασε έναν Ολυμπιακό που συνδύασε την ουσία με το θέαμα στο παιχνίδι του. Και κυρίως έφτιαξε μία ομάδα που έμαθε ξανά να κερδίζει.

Ο Ολυμπιακός ενόψει της νέας σεζόν διαθέτει έναν σημαντικό βασικό κορμό. Οι περισσότεροι παίκτες του ρόστερ έχουν συμβόλαιο και για τη νέα χρονιά. Οι Κώστας Σλούκας και Κώστας Παπανικολάου θα είναι οι δύο αρχηγοί της νέας εποχής στο μεγάλο λιμάνι. Ο Σάσα Βεζένκοφ ανανέωσε το συμβόλαιό του, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Μουσταφά Φαλ. Ο Τόμας Ουόκαπ έχει ακόμη δύο χρόνια μπροστά του με τους Πειραιώτες, ο Σακίλ Μακ Κίσικ θα είναι εδώ και τη νέα χρονιά, ενώ συμβόλαιο έχει και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο Γιώργος Πρίντεζης αποχώρησε, με τους Πειραιώτες να αποφασίζουν για το μέλλον των Χασάν Μάρτιν και Λιβιό Ζαν-Σαρλ. Για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ γίνεται ήδη προσπάθεια να συνεχίσει. Το πιο σημαντικό κομμάτι σε μία ομάδα είναι το να διαθέτει βασικό κορμό, χημεία, ομοιογένεια. Και ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα διαθέτει, ώστε να βασιστεί ενόψει της νέας σεζόν.

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να προχωρήσει σε τρεις ή τέσσερις κινήσεις ενόψει της νέας σεζόν. Θα ψάξει για ένα «4άρι» πίσω από τον Σάσα Βεζένκοφ και ακολούθως θα κοιτάξει για σέντερ. Δύσκολα θα συνεχίσει ο Χασάν Μάρτιν, κυρίως λόγω των προβλημάτων που έβγαλε με τραυματισμούς. Μία κίνηση αναμένεται να γίνει λοιπόν για τον αντικαταστάτη του. Αμφίβολο και το μέλλον του Λιβιό Ζαν-Σαρλ, οπότε ενδέχεται η ομάδα να βγει στην αγορά για ένα επιπλέον «4-5άρι». Για τον Ντόρσεϊ έχει ήδη γίνει προσπάθεια να συνεχίσει την ομάδα. Εκείνος δεν είναι αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο, αλλά έχει στο μυαλό του και το ΝΒΑ. Μόνο στην περίπτωση που αποχωρήσει, ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει για κοντό με έφεση στο σκορ. Ο Κουίνσι Έισι θα αποχωρήσει.

Το σημαντικό πάντως για τον Ολυμπιακό είναι πως έχει βρει τη μαγιά για να συνεχίσει από εκεί όπου σταμάτησε, να διατηρηθεί στην κορυφή της Ελλάδας αλλά και στην ελίτ της Ευρώπης. Διοίκηση, προπονητής και παίκτες εμπνέουν σιγουριά, εμπιστοσύνη και ασφάλεια για το μέλλον της ομάδας.