Ολυμπιακός: Τα συμβόλαια των παικτών του Ολυμπιακού

Tα δεδομένα με τα συμβόλαια των παικτών του Ολυμπιακού - Οι παίκτες που είναι «δεμένοι», αλλά και εκείνοι που μένουν ελεύθεροι - Μεγάλο κέρδος πως ο βασικός κορμός είναι εξασφαλισμένος. 

Ολυμπιακός: Τα συμβόλαια των παικτών του Ολυμπιακού

Τόμας Ουόκαπ: Ο Τεξανός πλέι μέικερ αποκτήθηκε πέρσι το καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό. Υπέγραψε συμβόλαιο τριετίας έως και το 2023. Σπουδαία μεταγραφική κίνηση, καθώς αναβάθμισε την ομάδα στη θέση του «άσου». Εξαιρετικός αμυντικός, προσέφερε ασφάλεια στο κατέβασμα της μπάλας, ενώ στην πορεία βελτίωσε αρκετά και το περιφερειακό του σουτ. Οι Πειραιώτες τον έχουν «δεμένο».

Koυίνσι Έισι: Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ αποκτήθηκε το περασμένο φθινόπωρο από την ομάδα, κυρίως ως μία επιπλέον λύση, δίνοντας βάθος στο ρόστερ της φροντλάιν. Χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα και δεν πρόκειται να συνεχίσει στην ομάδα.

Τάιλερ Ντόρσεϊ: Πέρσι το καλοκαίρι υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Και αυτό επειδή ήθελε να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στο ΝΒΑ. Ένα χρόνο μετά, το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο παραμένει στο μυαλό του, αλλά τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Με τους «ερυθρόλευκους» κατέκτησε το νταμπλ, αγωνίστηκε στο φάιναλ φορ και συμμετείχε σε μία ομάδα που είχε ενεργό και πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι Αγγελόπουλοι τού έχουν δείξει έμπρακτα την επιθυμία τους να τον κρατήσουν στο μεγάλο λιμάνι και ο παίκτης θα αποφασίσει για το μέλλον του. Αναμφίβολα, όμως, ύστερα από αυτήν την έξοχη σεζόν, οι πιθανότητες να συνεχίσει στον Πειραιά είναι αυξημένες.

Μιχάλης Λούντζης: Ο 24χρονος γκαρντ, ο οποίος αποκτήθηκε πέρσι ως μία επιπλέον λύση στην περιφερειακή γραμμή της ομάδας, έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό έως και το καλοκαίρι του 2024.

Γιαννούλης Λαρεντζάκης: Έχει συμβόλαιο έως και το 2023 με τον Ολυμπιακό, αλλά εδώ υπάρχει η εξής ιδιαιτερότητα. Οι Πειραιώτες έχουν το δικαίωμα να τον αποδεσμεύσουν εφόσον το θελήσουν.

Μουσταφά Φαλ: Εξελίχθηκε σε μία από τις μεταγραφές-χρυσάφι φέτος για τον Ολυμπιακό. Αποτέλεσε τον σέντερ-δεινόσαυρο μέσα στη ρακέτα για τους Πειραιώτες. Εξαιρετικός ψηλός, μάτσαρε αποτελεσματικά τα αντίπαλα μεγάλα κορμιά και είχε μεγάλη συνεισφορά σε άμυνα και επίθεση. Οι Αγγελόπουλοι κινήθηκαν έξυπνα και του ανανέωσαν πρόωρα το συμβόλαιο έως και το 2025.

Κώστας Σλούκας: Ο Σλούκας έχει συμβόλαιο έως και το 2023 με τον Ολυμπιακό. Φέτος υπάρχει το +1 από πλευράς της ομάδας, αλλά δεν τίθεται θέμα για το αν θα συνεχίσουν οι Πειραιώτες μαζί του. Ήδη, μάλιστα, στο μεγάλο λιμάνι έχουν αρχίσει τις σκέψεις για να κάνουν επέκταση της συνεργασίας μαζί του. Άλλωστε και ο παίκτης αυτό που θέλει είναι να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Χασάν Μάρτιν: Ο Αμερικανός σέντερ έκανε καταπληκτική πρώτη σεζόν με τον Ολυμπιακό, αλλά στην πορεία τραυματίστηκε. Στη συνέχεια έχασε έδαφος και δεν ήταν αυτός που μας εντυπωσίασε στο ξεκίνημά του στον Πειραιά. Προς το τέλος της χρονιάς συνήλθε, αλλά δεν ήταν αυτός που όλοι περίμεναν. Οι πιθανότητες παραμονής του είναι μοιρασμένες, καθώς στο μεγάλο λιμάνι είναι συγκρατημένοι με την κατάσταση της υγείας του.

Σάσα Βεζένκοφ: Ο Βεζένκοφ ήταν ο φετινός MVP του Ολυμπιακού, ενώ βρέθηκε και στην κορυφαία πεντάδα της Ευρωλίγκας. Οι Αγγελόπουλοι προνόησαν, κινήθηκαν έξυπνα και ανανέωσαν πρόωρα το συμβόλαιό του έως και το 2024. Οι Πειραιώτες τον έχουν «δέσει», με μόνη εξαίρεση τη ρήτρα αποδέσμευσης που υπάρχει για το ΝΒΑ. Το ποσό είναι στις 700.000 ευρώ για όποια ομάδα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού θελήσει να τον κάνει δικό της. Το μυαλό του παίκτη, πάντως, βρίσκεται μόνο στον Ολυμπιακό, ενώ έχει και εξαιρετική σχέση με τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Γιώργος Πρίντεζης: Ο Πρίντεζης αποφάσισε να σταματήσει την τεράστια και πλούσια καριέρα του. Αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό 20 χρόνια. Ήταν στην ομάδα 11 σερί σεζόν.

Κώστας Παπανικολάου: Ο παίκτης ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό έως και το 2023, υπάρχει σχετική οψιόν για φέτος, αλλά είναι δεδομένο πως θα συνεχίσει να παίζει μπάσκετ με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Λιβιό Ζαν-Σαρλ: Ο Γάλλος φόργουορντ/σέντερ μένει ελεύθερος ύστερα από μία διετία στον Ολυμπιακό. Στο μεγάλο λιμάνι είναι σκεπτικοί με το αν θα του ανανεώσουν το συμβόλαιο.

Σακίλ Μακ Κίσικ: Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και τη νέα σεζόν και θα συνεχίσει να αποτελεί μία από τις βασικές λύσεις στο ροτέισον του Γιώργου Μπαρτζώκα.