O Nαβάρο αποφάσισε να σταματήσει την καριέρα του

Ένας εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αλλά και ο κορυφαίος σκόρερ της EuroLeague, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, πήρε απόφασε να τερματίσει την πλούσια καριέρα του σε ηλικία 38 ετών. 

O Nαβάρο αποφάσισε να σταματήσει την καριέρα του

Σε ηλικία 38 ετών, ένας εκ των κορυφαίων παικτών και σουτέρ στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αποφάσισε να βάλει τέλος στην πλούσια και λαμπρή καριέρα του. Ο λόγος για τον "μπόμπερ" Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος διέπρεψε στην Μπαρτσελόνα, όντας παράλληλα ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της EuroLeague. Οι Καταλανοί αποχαιρέτησαν και ευχαρίστησαν τον "θρύλο" τους για την τεράστια και πολυετή προσφορά του, έχοντας οδηγήσει την ομάδα του στην κορυφή της Ευρώπης τόσο το 2003, όσο και το 2010.

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο έκανε το ντεμπούτο του με την Μπαρτσελόνα το 1997, όντας μόλις 17 ετών. Παρέμεινε στην ομάδα του για μία δεκαετία, δοκιμάζοντας ακολούθως για μία σεζόν την τύχη του στο ΝΒΑ με το Μέμφις. Ακολούθως επέστρεψε στην Βαρκελώνη, παραμένοντας στον σύλλογο για μία ακόμη δεκαετία. Συνολικά, αγωνίστηκε για 20 (!) σεζόν με τους "μπλαουγκράνα".

Παράλληλα, αποτέλεσε βασικό μέλος στην εθνική ομάδα της Ισπανίας, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις επιτυχίες της. Μαζί της αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Μουντομπάσκετ του 2006, ενώ την οδήγησε και σε δύο χρυσά μετάλλια σε Ευρωμπάσκετ, τόσο σε εκείνο του 2009, όσο και σε αυτό του 2011. Σε όλα αυτά προσθέστε τρία Ολυμπιακά μετάλλια και έξι συνολικά σε Ευρωμπάσκετ.

Στην EuroLeague, είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές (341), είναι ο κορυφαίος στο σύστημα αξιολόγησης (3.890), ενώ παραμένει και ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 4.152 πόντους, με τον Βασίλη Σπανούλη να τον ακολουθεί. Ένας χαρισματικός σκόρερ, αλλά και ένας εκ των καλύτερων σκόρερ που θαυμάσαμε στα ευρωπαϊκά γήπεδα τα τελευταία 20 χρόνια. Στο Final Four του 2010, στο Παρίσι, πήρε και το βραβείο του MVP της τελικής φάσης της διοργάνωσης.