Ο Βεζένκοφ θέλει να πάθει... Πρίντεζης 2011-12

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ θέλει να κάνει φέτος στον Ολυμπιακό το δικό του restart στην καριέρα του, όπως έπραξε την σεζόν 2011-2012 ο Γιώργος Πρίντεζης. 

Ο Βεζένκοφ θέλει να πάθει... Πρίντεζης 2011-12

Μας έχει προκαλέσει θετική εντύπωση η ιδιαίτερη σεμνότητα που παρουσιάζει στις δηλώσεις του ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, ειδικά από την στιγμή και μετά που ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό.

Τα λόγια του είναι μετρημένα, μιλάει με σεβασμό για το γεγονός πως πήρε μεταγραφή στους «ερυθρόλευκους», κρατάει χαμηλούς τόνους και παρουσιάζεται έχοντας μία νοοτροπία του τύπου «σεμνά και ταπεινά, βήμα-βήμα».

Έχει υψηλές φιλοδοξίες, έχει αυτοπεποίθηση, πιστεύει στις δυνατότητες του, αλλά ύστερα από το δύσκολο διάστημα που βίωσε στην Μπαρτσελόνα, ειδικά την τελευταία σεζόν στην οποία και βρέθηκε στο περιθώριο, έμαθε (για τα καλά) πως δεν χρειάζονται τα μεγάλα λόγια, αλλά οι πράξεις στο γήπεδο.

Έχει ταλέντο και προοπτική να διαπρέψει στο υψηλό επίπεδο, αλλά στη Βαρκελώνη έχασε έδαφος και δεν μπόρεσε να διακριθεί. Απέκτησε όμως μία τεράστια εμπειρία, δουλεύοντας σε ένα τεράστιο κλαμπ που έχει μάθει να κάνει πρωταθλητισμό και αυτό θα τον βοηθήσει ώστε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των Πειραιωτών. Το τόνισε άλλωστε και στις δηλώσεις του, λέγοντας πως «ξέρω που ήρθα, στόχος του Ολυμπιακού είναι πάντα και τα τρία τρόπαια».

Δούλεψε σκληρά και εντατικά το καλοκαίρι ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, ο οποίος μάλιστα έδωσε και χρήματα σε ειδικό γυμναστή να δουλέψει σε ατομικό επίπεδο στο Ορλάντο των ΗΠΑ. Το σχολίασε και στην άφιξη του στην Αθήνα πως πλέον νιώθει εξαιρετικά τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά.

Είναι γεγονός άλλωστε πως η συμφωνία του με τον Ολυμπιακό τον χαροποίησε, καθώς πλέον θα έχει την δυνατότητα να εργαστεί σε μία πρωτοκλασάτη ομάδα, η οποία πιστεύει στο ταλέντο του, όντας έτοιμη (υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μπλατ) να του προσφέρει ξεκάθαρο ρόλο, αλλά και χώρο μέσα στο ροτέισον.

Μακάρι το φετινό καλοκαίρι να αποτελέσει το ανάλογο 2011 του Γιώργου Πρίντεζη. Τότε ήταν που ο υπαρχηγός των «ερυθρολεύκων» έκανε το μεγάλο restart της καριέρας του. Είχε βρεθεί σε αγωνιστικό... ναδίρ, αλλά ακολούθως δούλεψε σκληρά σε ατομικό επίπεδο, με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί… άλλος παίκτης στην περίφημη σεζόν 2011/12. Όταν και οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη, πραγματοποιώντας καταπληκτικές εμφανίσεις, με αποκορύφωμα το αλησμόνητο «πεταχτάρι» του στον τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Οι δύο αθλητές, μάλιστα, αγωνίζονται στην ίδια θέση και όπως επεσήμανε ο Βούλγαρος διεθνής πάουερ-φόργουορντ (ο οποίος έχει ελληνική υπηκοότητα, αλλά και ελληνική κουλτούρα) «θα είναι σχολείο για εμένα να συνεργαστώ με τον Γιώργο Πρίντεζη, καθώς πρόκειται για ένα από τα καλύτερα «4άρια» στην Ευρώπη».