Βατούτιν: «Πιο επιτυχημένος προπονητής της σύγχρονης ιστορίας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Ιτούδης»

Ο ισχυρός άνδρας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν, αποθέωσε τον Δημήτρη Ιτούδη, παρά την αποχώρηση του για την Φενέρμπαχτσε, χαρακτηρίζοντας τον ως τον πλέον επιτυχημένο τεχνικό της «ομάδας του στρατού» την σύγχρονη εποχή.

Βατούτιν: «Πιο επιτυχημένος προπονητής της σύγχρονης ιστορίας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Ιτούδης»

Παρά την πρόσφατη απώλεια του Ρωσικού πρωταθλήματος (ελέω Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης) και την ανακοίνωση της αποχώρησης του (με προορισμό την Φενέρμπαχτσε) ο Αντρέι Βατούτιν δεν φείδεται ύμνων για τον Δημήτρη Ιτούδη.

Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας δήλωσε πως ο Έλληνας κόουτς είναι ο πιο επιτυχημένος προπονητής στη σύγχρονη ιστορία της «ομάδας του στρατού», αφήνοντας ανεξίτηλο και… χρυσό το σημάδι του, τα οκτώ χρόνια που εργάστηκε εκεί.

«Υπήρξαν διάφορες στιγμές στη σχέση μας, αλλά κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει ότι είναι ο πιο επιτυχημένος προπονητής στη σύγχρονη ιστορία της ΤΣΣΚΑ», δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος της Μοσχοβίτικης ομάδας στην «Izvestia» και συμπλήρωσε:

«Σίγουρα, θα ήθελε να φύγει όμορφα και με τρόπαιο. Αλλά, δεν είναι πάντα εφικτό να φεύγεις με έναν τίτλο, αν προηγούμασταν 3-1 στη σειρά με τη Ζενίτ. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να θυμόμαστε μόνο το τελευταίο παιχνίδι, θα πρέπει να θυμόμαστε τα οκτώ χρόνια που ήταν στον πάγκο στην ΤΣΣΚΑ. Πόσο αφοσιωμένος ήταν στην ομάδα και πόσο αφιέρωσε τον εαυτό του στη δουλειά του. Μόνο οι ευχάριστες αναμνήσεις μου έχουν μείνει από τον Δημήτρη. Τον ευχαριστώ ξανά. Έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ομάδας».