Μπαρτζώκας για Πρίντεζη: «Ο καλύτερος αρχηγός που είχα ποτέ»

Το εγκώμιο του Γιώργου Πρίντεζη έπλεξε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Γιώργος Μπαρτζώκας. 

Μπαρτζώκας για Πρίντεζη: «Ο καλύτερος αρχηγός που είχα ποτέ»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Γιώργο Πρίντεζη, ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο προπονητής του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου έπλεξε το εγκώμιο του αρχηγού των Πειραιωτών ενώ στάθηκε και στην ημιτελική σειρά με τον Προμηθέα.

«Όλη τη χρονιά πηγαίνουμε βήμα - βήμα. Αυτό που θα κάνουμε, όπως κάνουμε όλη την χρονιά είναι να επικεντρωθούμε στον ημιτελικό. Σεβόμαστε τον Προμηθέα πάρα πολύ. Θα θέλαμε να παρουσιάσουμε την καλύτερη εκδοχή της ομάδας μας αυτή την χρονική περίοδο. Σε αυτό βοήθησε και δεν... βοήθησε η πρόκρισή μας στο Final 4 της Ευρωλίγκας. Όπως καταλαβαίνετε, πρέπει να προσαρμοστούμε πάλι σε άλλα δεδομένα. Όποιοι έχουν ζήσει τη διαδικασία των playoffs, τη σημασία που δόθηκε στην κοινή γνώμη...

Νομίζω ο κύριος Αυγενάκης στην ουσία αυτό είπε. Ότι το μπάσκετ εκτοξεύτηκε και μεγάλος μέρος της εκτόξευσης του ενδιαφέροντος προκλήθηκε από την ομάδα μας. Ο Ολυμπιακός είναι ένας πολυαθλητικός σύλλογος που διεκδικεί τίτλους παντού. Ο κόσμος είναι χορτασμένος και απαιτητικός. Εμείς φέραμε τόσο κόσμο και ενδιαφέρον στα παιχνίδια της Ευρωλίγκας, είχαμε 12.000 κόσμο στο Βελιγράδι. Από τη μια μας βοήθησε να γίνουμε καλύτεροι σωματικά, τακτικά και πνευματικά, να έχουμε εμπειρία. Από την άλλη, όταν πας στον επόμενο στόχο, νιώθεις λίγο άδειος, λίγο κενός. Η σειρά με το Περιστέρι μας βοήθησε ώστε να επανέλθουμε».

Για να αναφερθεί στη συνέχεια στον Γιώργο Πρίντεζη: «Είμαστε 10 μήνες μαζί με τόσες πολλές αυξομειώσεις σε συναισθήματα. Προφανώς, αυτό είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της διαχείρισης που πρέπει να κάνουμε. Να μείνουμε σοβαροί, συγκεντρωμένοι, να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Να μου επιτρέψετε να εκθειάσω λίγο τον καλύτερο αρχηγό που είχε ποτέ σε όλες τις ομάδες που ήμουν, τον Γιώργο Πρίντεζη, γιατί σε μια φάση μεγάλης ωριμότητας γι' αυτόν, και ηλικιακά και αγωνιστικά. Δεν το λέω για να τον κολακεύσω, ούτε μιλάω ιδιαίτερα για κάποιον παίκτη…

Είχε τεράστια συνεισφορά στο να έχουμε συνοχή, να είμαστε συμπαγείς, στις στιγμές μέσα στην χρονιά που κόντευε να ξεφύγει… Γιατί πάντα στις ομάδες υπάρχουν οι ήττες, τα "εγώ"… Δυσκολίες και δυσχέρειες. Ήταν τόσο σημαντικός ο ρόλος του και η συνεισφορά του ώστε ο Ολυμπιακός να έχει πετύχει τους δυο από τους τρεις στόχους του. Παίκτες σαν τον Γιώργο, τον Ιωάννη (Παπαπέτρου)... Μπορούν να βοηθήσουν και τους άλλους να καταλάβουν τη σημασία του να τελειώσει μια χρονιά όσο καλύτερα γίνεται».