Δεληγιάννης: «Στην Α1 ο Μπουρούσης σε διοικητικό πόστο στην Καρδίτσα»

Στο κανάλι της ΕΟΚ μίλησε ο πρόεδρος της Καρδίτσας, Χρήστος Δεληγιάννης - Η ομάδα του είναι πρώτη στην Α2 - Τα σχέδια για Γιάννη Μπουρούση.

 Δεληγιάννης: «Στην Α1 ο Μπουρούσης σε διοικητικό πόστο στην Καρδίτσα»

Αναλυτικά τα όσα είπε

Για την προσπάθεια της Καρδίτσας να μετατραπεί σε ΚΑΕ: «Έχουμε ξεκινήσει από τώρα κάποιες κουβέντες και συζητήσεις για την επόμενη χρονιά. Είμαστε ένα ερασιτεχνικό σωματείο κι εμείς οι παράγοντες δεν είχαμε ποτέ την εμπειρία της μετάβασης μια ερασιτεχνικής ομάδας σε ΚΑΕ. Ξεκίνησε από χθες το πρώτο «ερέθισμα» στην κοινωνία της Καρδίτσας. Η εικόνα και αυτά που συζητήθηκαν ήταν πάρα πολύ θετικά και η παρουσία του κόσμου ήταν πάρα πολύ ικανοποιητική.

Ήταν μια συγκέντρωση με γύρω στα 100 άτομα, όπου μέσα σ’ όλα αυτά ήταν όλοι οι φορείς της πόλης, πολλοί επιχειρηματίες της Καρδίτσας και αυτό είναι ένα αποτέλεσμα του ότι η προσπάθεια της διοίκησης και της ομάδας δεν είναι προσωποκεντρική. Έχουμε τη χαρά και είμαστε πολύ περήφανοι που αυτή η προσπάθεια τόσων χρόνων κατάφερε να φτάσει εκεί που φτάνει τώρα με τη βοήθεια ενός πολύ μεγάλου κομματιού της πόλης.

Αυτό που έχουμε ως στόχο και τονίζουμε σε όποιον κάνουμε κουβέντα για την επόμενη μέρα, είναι ότι θέλουμε να κρατήσουμε αυτόν τον χαρακτήρα και στο επίπεδο της ΚΑΕ. Να είναι κάτι υγιές και κάτι καινοτόμο αν πετύχει».

Για το αν λαμβάνουν υπόψιν τους το παράδειγμα του Μεσολογγίου την περσινή σεζόν: «Το Μεσολόγγι είναι ένα μοντέλο διοίκησης που είναι «υγιές» και έχει κάνει τρομερή δουλειά. Στο κομμάτι της Α1 η ομάδα στάθηκε πολύ άτυχη, γιατί δεν είχε ανταπόκριση απ’ τους φορείς. Ανέβηκε στην Α1 και δεν είχε εγκαταστάσεις για να στηριχτεί το εγχείρημα αυτό, κάτι που αυτομάτως είναι ένα τεράστιο μειονέκτημα για ομάδες σαν το Μεσολόγγι.

Είναι κάτι το οποίο το βλέπουμε σαν παράδειγμα και παρατηρούσαμε το «περιβάλλον» στην Α1.Γι’ αυτόν το λόγο, πριν 3 χρόνια που η ομάδα ανέβηκε ως 3η, συγκαλέσαμε μια παρόμοια συνάντηση με τη χθεσινή, αλλά η κατεύθυνση της διοίκησης τότε ήταν να δείξει στον κόσμο γιατί δε γίνεται ν’ ανέβει η Καρδίτσα στην Α1. Και έτσι ανέβηκε η Λάρισα.

Όλα τα παρακολουθούμε, έχουμε παραδείγματα και θετικά και αρνητικά. Αυτήν τη στιγμή, συγκυριακά είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, γιατί η Καρδίτσα έχει και το κλειστό γυμναστήριο και μια εικόνα της δυναμικής του. Νιώθουμε ότι είναι η ευκαιρία μας, βρισκόμαστε σε μια πολύ καλή φάση τη δεδομένη χρονική στιγμή, έχουμε τη στήριξη του Δήμου Καρδίτσας σε μεγάλο βαθμό που είναι πάρα πολύ σημαντικό, οπότε αυτό που έμενε και ήταν και το δύσκολο κομμάτι ήταν να δημιουργηθεί μια αρκετά καλή ομάδα, η οποία εν τέλει δημιουργήθηκε και φτάσαμε μια «ανάσα» απ’ την άνοδο μέχρι στιγμής».

Για τον Γιάννη Μπουρούση: «Ο Γιάννης Μπουρούσης δε θα συνεχίσει του χρόνου στην Α1 όπως είπε ο ίδιος. Ωστόσο, συμμετέχει στις συζητήσεις και έχει πάρει απόφαση να συμμετέχει στη νέα αυτή προσπάθεια διοικητικά. Το ρόλο και τον τρόπο θα τον βρούμε στο δρόμο, γιατί τώρα έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για την ΚΑΕ. Θα είναι ενεργός».