Ιβανόφ: «Είμαι κατηγορηματικά εναντίον μιας νέας λίγκας»

Το σενάριο της νέας λίγκας από τον Αντρέι Βατούτιν διέψευσε κατηγορηματικά ο επίτιμος πρόεδρος της VTB League και «ισχυρός άνδρας» της διοργάνωσης, Σεργκέι Ιβανόφ.

Ιβανόφ: «Είμαι κατηγορηματικά εναντίον μιας νέας λίγκας»

Πριν από μερικές ημέρες, ένα δημοσίευμα από τη Σερβία ανέφερε ότι ο «ισχυρός άνδρας» της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν, εξετάζει πολύ σοβαρά τη δημιουργία μίας εναλλακτικής λίγκας, από την EuroLeague, με τη συμμετοχή ομάδων από Ρωσία, Ελλάδα, Σερβία, Ισραήλ και Ουγγαρία.

Το σενάριο αυτό διέψευσε κατηγορηματικά ο επίτιμος πρόεδρος της VTB League και «ισχυρός άνδρας» της διοργάνωσης, Σεργκέι Ιβανόφ.

Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει επέκταση της διοργάνωσης, με τη συμμετοχή ομάδων από άλλες χώρες εκτός από Ρωσία, Λευκορωσία και Καζακστάν, που παίζουν τώρα.

«Μπορείτε να γράψετε ό, τι θέλετε. Δυστυχώς αυτό κάνουν οι δημοσιογράφοι και δεν το λέω ως μομφή για όλους. Αλλά, δεν απαντούν ποτέ στα λόγια τους», δήλωσε ο Ιβανόφ στο «TASS» αναφορικά με τα σενάρια που κυκλοφόρησαν από τον Τύπο της Σερβίας.

Για το αν υπάρχει περίπτωση να συμμετέχουν ομάδες από την Κίνα στη VTB League: «Δεν νομίζω ότι ομάδες από την Κίνα θα συμμετέχουν στη λίγκα μας στο άμεσο μέλλον. Αλλά, για το μέλλον της VTB League σημασία δεν έχει τόσο η ποσότητα, αλλά η ποιότητα. Είμαι κατηγορηματικά εναντίον.

Η VTB League παραμένει μία διεθνής διοργάνωση. Γιατί να αποβάλουμε τις ομάδες από τη Λευκορωσία και το Καζακστάν; Μπορεί κάποια ομάδα από άλλη χώρα να συμμετέχει στο μέλλον και είναι πιθανό αυτό».