«Σεισμός» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ από Βατούτιν με τη δημιουργία νέας Λίγκας

Ο Αντρέι Βατούτιν σχεδιάζει τη δημιουργία νέας Λίγκας από την οποία οι ομάδες θα παίρνουν «τρελά» ποσά. Από την Ελλάδα σκέφτεται Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη.

«Σεισμός» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ από Βατούτιν με τη δημιουργία νέας Λίγκας

«Βόμβα» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι έτοιμος να βάλει ο Αντρέι Βατούτιν σύμφωνα με όσα αναφέρει η σέρβικη ιστοσελίδα Kurir. Συγκεκριμένα ο ισχυρός άνδρας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μετά τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Euroleague στις ρωσικές ομάδες σκέφτεται τη δημιουργία μίας νέας Λίγκας.

Μάλιστα όπως αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ τα χρήματα που παίρνουν όσοι λάβουν μέρος στη νέα διοργάνωση θα είναι απίστευτα. Ο Βατούτιν, μάλιστα φέρεται να έχει ξεκινήσει ήδη επαφές με ομάδες από ολόκληρη την Ευρώπη προκειμένου να δημιουργήσει το νέο πρωτάθλημα και με στόχο να διαλύσει την Euroleague.

Ομάδες από Ελλάδα, Ρωσία, Τουρκία, Σερβία, Βουλγαρία, Ουγγαρία και Μαυροβούνιο είναι στο μυαλό του Βατούτιν για να λάβουν μέρος, ενώ ο μεγάλος χορηγός θα είναι Gazprom, η οποία θα προσφέρει μεγάλα ποσά.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι θα τετραπλασιαστούν τα χρήματα σε κάθε νίκη. Αντί για 30 χιλιάδες που παίρνει τώρα η κάθε ομάδα στη νίκη της θα παίρνει 120 χιλιάδες ευρώ. Ο νικητής της διοργάνωσης θα παίρνει 4 εκατ. ευρώ έναντι ενός που παίρνει τώρα, ενώ οι ομάδες θα έχουν εξασφαλισμένα 5 εκατ. ευρώ ως μπόνους συμμετοχής. Οι Σέρβοι γράφουν πως ήδη κάποιες τουρκικές ομάδες έχουν πει το "ναι" στην πρόταση του Βατούτιν.

Η Kurir αναφέρει ότι ο Βατούτιν έχει στείλει προσκλήσεις σε Φενέρμπαχτσε και Αναντολού Εφές, ενώ από την Ελλάδα το ίδιο έχει συμβεί και με τον Παναθηναϊκό. Επίσης θέλει να δει τι θα κάνει με τον Ολυμπιακό, ενώ στο μυαλό του από τη χώρα μας έχει την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Άρη.