Πέθανε ο παλιός προπονητής του ΠΑΟΚ, Πέταρ Σκάνσι - Κούκοτς: «Καταραμένες ασθένειες...»

Ο παλιός προπονητής του ΠΑΟΚ, αλλά και των Γιουγκοπλάστικα, Μπένετον Τρεβίζο, Σκαβολίνι Πέζαρο και Φορτιτούντο Μπολόνια, Πέταρ Σκάνσι, πέθανε τη Δευτέρα (4/4) σε ηλικία 78 ετών. Tι δήλωσε για τον εκλιπόντα ο Τόνι Κούκοτς.

Πέθανε ο παλιός προπονητής του ΠΑΟΚ, Πέταρ Σκάνσι - Κούκοτς: «Καταραμένες ασθένειες...»

Το κροατικό μπάσκετ και όχι μόνο πενθεί από τη Δευτέρα (4/4), μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου του Πέταρ Σκάνσι.

Ο παλιός προπονητής του ΠΑΟΚ για τη σεζόν 1999-2000, ο οποίος κατέγραψε πάμπολλες διακρίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Η αιτία θανάτου του δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο κρίνοντας από τη δήλωση του μεγάλου Τόνι Κούκοτς, ο οποίος τον είχε προπονητή στην ιταλική Μπένετον Τρεβίζο, ο Σκάνσι έπασχε από σοβαρή ασθένεια.

«Καταραμένες ασθένειες, παίρνουν τους καλύτερους ανθρώπους... Είμαι πολύ λυπημένος, δεν ξέρω τι να πω. Πριν από λίγες μέρες μίλησα με Ιταλούς δημοσιογράφους που τον είχαν επισκεφθεί και μου είπαν ότι ήταν αδύναμος...», είπε σχετικά ο Κούκοτς, ο οποίος πρόσθεσε:

«Τι να πρωτοπώ γι' αυτόν. Ήταν αυτός που μου έδωσε τα πρώτα πραγματικά πραγματικά δερμάτινα αθλητικά παπούτσια μου στη Μπένετον... Μου φερόταν διαφορετικά από άλλους παίκτες, μάλλον με εμπιστευόταν περισσότερο. Είχαμε πολύ καλή σχέση και εκτός γηπέδων».