Πάνου - Σαράτσης για Αντετοκούνμπο: «Ο περίγυρος του Γιάννη θα αλλάξει, ο ίδιος ποτέ»

Γιώργος Πάνου και Άλεξ Σαράτσης μίλησαν για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ μοιράστηκαν και ιστορίες με τον Έλληνα αστέρα.

Πάνου - Σαράτσης για Αντετοκούνμπο: «Ο περίγυρος του Γιάννη θα αλλάξει, ο ίδιος ποτέ»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πια ένα μπασκετικό φαινόμενο, γράφοντας συνεχώς ιστορία στο ΝΒΑ. Οι άνθρωποι που ήταν από την αρχή εκεί για εκείνον ήταν ελάχιστοι. Δύο εξ αυτών οι Γιώργος Πάνου και Άλεξ Σαράτσης. Οι δύο μάνατζερ του ”Greek Freak” μίλησαν στην COSMOTE TV και είπαν πολλές ενδιαφέρουσες ατάκες, ενώ δεν έλειψαν και οι ανέκδοτες ιστορίες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Πάνου: ”Ο Φιλαθλητικός μου είχε δώσει την ευκαιρία να μπω στη προπονητική. Μετά, έφυγα για τον Πανιώνιο. Είχα κρατήσει, όμως, επαφή με τα παιδιά. Όταν αποφάσισα να γίνω εκπρόσωπος, οι πρώτοι μου παίκτες ήταν οι Γκίκας, Καμπερίδης, Σαλούστρος. Ήμουν καθημερινά εκεί. Ο Θανάσης ήταν ο σταρ τότε της ομάδας, δεν τον εκπροσωπούσα, αλλά ήθελε να με φέρει σε επαφή με τον μικρό του αδελφό, να δίνω κάποιες συμβουλές.

Ο κλασικός Γιάννης, μου μιλούσε στον πληθυντικό. Δεν μπορώ να πω ότι είπα ‘ουάου’ μπασκετικά, μόλις τον είδα. Στα 16 του, κάνει ένα ματς στον Δούκα, που δείχνει το μέλλον, το πώς βλέπει το παιχνίδι, πώς έπεφτε, πώς σηκωνόταν. Είδα όλο το μέλλον μπροστά. Εκεί ήμουν πεπεισμένος ότι αυτό το παιδί μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω από αυτούς που πίστευαν ότι έχει ένα ταβάνι.

Δεν έχει αλλάξει, είναι το ίδιο εργατικός, το ίδιο ταπεινός. Έχει την ίδια θέληση, δεν σταματάει. Το καλό/κακό είναι ότι ο κύκλος γύρω του προσπαθούμε να τον ακολουθήσουμε και είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Όταν κάποιος εκπροσωπεί τον Γιάννη, δεν μιλάμε για μπάσκετ. Θέλουμε να δείξουμε στις ΗΠΑ την αξία του ανθρώπου. Το μπάσκετ είναι η αφορμή. Τις αξίες της οικογένειας και του ίδιου προσπαθούμε να εκπροσωπήσουμε.

Ο Γιάννης δεν θα αλλάξει 1.000%, ο περίγυρός του θα αλλάξει. Όταν αποκτάς φήμη και λεφτά οι γύρω σου αλλάζουν, πρέπει να υπάρχει φίλτρο για το ποιος είναι γύρω σου. Εκεί, έχουμε κάνει μία καλή δουλειά, πάντα με σεβασμός προς όσους θέλουν να μπουν στον κύκλο”

Αναλυτικά όσα είπε ο Άλεξ Σαράτσης: ”Το 2012, ο Δημητρόπουλος μού έστειλε ένα βίντεο, εκεί έβλεπες το μέλλον, ότι υπήρχε κάτι. Δεν είχαμε καμία ιδέα ότι θα γινόταν ο Γιάννης του σήμερα, αλλά έβλεπες ότι υπήρχε η προοπτική, ότι μπορούσε να διαβάσει το παιχνίδι. Όταν μου πει ο Πάνου για κάποιον ότι είναι παίκτης, εγώ τον ακούω.

Έτσι όπως μεγάλωσε, θα είχε αλλάξει από τη πρώτη επιταγή που πήρε. Αυτό είπε. Δεν θα άλλαζε μετά. Ο Γιάννης δεν θα κάνει κάτι που δεν θέλει. Τα λεφτά και η ομάδα ήταν εύκολα. Έπρεπε να αποφασίσει πού θα είναι τα επόμενα πέντε χρόνια. Το καλό είναι ότι του δίνουμε πάντα τον χώρο να πάρει την απόφαση, έχει τα δεδομένα και παίρνει μόνος του την απόφαση, δεν θα τον πιέσει κανείς.

Πάντα μιλάμε ελληνικά με τον Γιάννη, σε ένα ραντεβού με τον οποιοδήποτε, έχουμε φτάσει σε σημείο που δεν μιλάμε καν, απλά κοιταζόμαστε. Όταν μιλούσαμε για το νέο συμβόλαιο με τους Μπακς, το ίδιο κάναμε, μιλούσαμε στη γλώσσα μας. Είναι πλεονέκτημα, γιατί δεν καταλαβαίνουν τι λέμε και τι σκεφτόμαστε.

Στο τέταρτο ματς με τους Χοκς πέρυσι, όταν τραυματίστηκε ο Γιάννης, δεν σηκωνόταν. Τον είδα να πηγαίνει πίσω και ακολουθώ με την γυναίκα του. Όπως καθόμαστε, γυρνάει και ρωτάει την γυναίκα μου πώς είναι και τι κάνουν τα παιδιά μας. Δεν ήξερε αν θα ξαναπαίξει και εκείνος ρωτούσε για την οικογένειά μου”