Ιτούδης: «Τεράστια ευθύνη η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας – Σε προχωρημένες συζητήσεις ο Δέδας»

Ο Δημήτρης Ιτούδης στάθηκε στα νέα του καθήκοντα ως προπονητής της Εθνικής ομάδας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ΤΣΣΚΑ και τον Στέφανο Δέδα.

Ιτούδης: «Τεράστια ευθύνη η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας – Σε προχωρημένες συζητήσεις ο Δέδας»

Στην εκπομπή «Τζάμπολ» της ΕΡΤ-3 μίλησε ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας, Δημήτρης Ιτούδης, ο οποίος στάθηκε στη νέα του «πρόκληση», αλλά και το ταξίδι της ΕΟΚ στις ΗΠΑ για τους Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο. Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πιθανή συνεργασία με τον Στέφανο Δέδα στην ΤΣΣΚΑ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Τεράστια ευθύνη η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας. Έτσι το αντιλαμβάνομαι και εγώ και οι παίκτες και οι συνεργάτες μου», ανέφερε αρχικά.

Για το τι άλλαξε από τη τελευταία φορά που τον πλησίασε η ΕΟΚ: «Θέλω να απευθύνω ακόμη μια φορά το ευχαριστώ στον Αντρέι Βατούτιν και την ΤΣΣΚΑ, όπως και την Ομοσπονδια και τον κύριο Λιόλιο. Φυσικά ευχαριστώ και τον κ.Βασιλακόπουλο που είχε έρθει εδώ στη Μόσχα και αυτός, όμως τότε ήταν πρώτες σεζόν στην ΤΣΣΚΑ και οι συνθήκες ήταν διαφορετικές. Ελπίζουμε ξανά να έχουμε μπάσκετ που δεν θα εχει αντίπαλα στρατόπεδα, αλλά θα είναι ενιαίο»

Για την επιστροφη απο το πάνω ράφι στο θέμα των προπονητών της Εθνικής και για το αν αρχιζουν τώρα τα δύσκολα: «Δεν θεωρώ πως και το ελληνικο μπάσκετ δεν είχε δυσκολίες να αντιμετωπισει μεταξύ της δικής μου θητείας και του Κατσικάρη. Όλα τα προπονητικά τιμ έκαναν σπουδαία δουλειά. Επιτυχία είναι το μετάλλιο, όμως και επιτυχία μπορεί να θεωρηθεί και όταν ένας προπηνητής αναδεικνύει ένα αθλητή ή την επόμενη σεζόν ολοκληρώνεται η προσπάθεια που άφησε ο προηγούμενος».

Για την αισιοδοξία για το πληρέστερο ρόστερ της Εθνικής και το ταξίδι της ΕΟΚ στις ΗΠΑ για τους Αντετοκούνμπο: «Είμαι σε ανοικτή γραμμή και είναι σημαντική η κίνηση της ΕΟΚ για το ταξίδι τις ΗΠΑ για τον Γιάννη και τον Θανάση. Υπάρχει αισιοδοξία σε κάθε αρχή, αρκεί να στηρίζεται σε βάσεις. Υγεία πάνω απ' ολα και να χτίσουμε ένα καλό σύνολο. Μεγάλο ρόλο παίζει και η χημεία σε μια ομάδα».

Η διαφορά σε Εθνική και σύλλογο: «Θα πρέπει να βοηθήσουν και οι παίκτες, εκεί που θα πρέπει να πηγαίνουν τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Θυσιάζουν πράγματα για την Εθνική, ατομική βελτίωση και χρόνο. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Οι αθλητές που θα απαρτίζουν το ρόστερ, όπως και οι υπόλοιποι αθλητές των παραθύρων».

Για την ομάδα που θα φτιάξουμε στο Ευρωμπάσκετ: «Να τελειώσουν με υγεία τα πρωταθλήματα ολων των αθλητών μας. Ο αθλητής θα πρέπει να ξεκουραστεί σε πνέυμα και σώμα μέχρι να έρθει στην Εθνική. Θεωρώ και η FIBA πως προσπαθούσε να βάλει τα ματς στις καλύτερες δυνατές ημερομηνιες. Θα πρέπει να διαχειριστείς την αλλαγή της ομάδας από τα παράθυρα μέχρι την τελική φάση του Eurobasket, αφού υπάρχουν ελάχιστες μέρες».

Για τον Στέφανο Δέδα και το αν μπαίνει ένα «πρέπει» μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής: «Το πρέπει το αποδέχομαι στη ζωή γενικότερα. Χρειάζεται ολόκληρη ανάλυση για το «πρέπει». Είτε έχουμε να κάνουμε με ένα φιλικό είτε ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο Στέφανος είναι σε προχωρημένες συζητήσεις. Νιωθω περηφάνια για τον Ανδρέα (Πιστιόλη) γιατι είμαστε μαζί 16 χρόνια. Μας συνδέει φιλία με τον Αντρέα. Η ομάδα αντέδρασε γρήγορα και θα έρθει ένας έμπειρος σαν τον Στέφανο Δέδα».