Γαλατάσαραϊ: Με Πιστιόλη στο «τιμόνι» και επίσημα (pic)

Ο Ανδρέας Πιστιόλης είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Γαλατάσαραϊ, με τον σύλλογο να ανακοινώνει την πρόσληψη του Έλληνα τεχνικού. 

Γαλατάσαραϊ: Με Πιστιόλη στο «τιμόνι» και επίσημα (pic)

Ο Ανδρέας Πιστιόλης έγινε ο πέμπτος Έλληνας προπονητής που θα δουλέψει στο τουρκικό πρωτάθλημα μετά από τους Ηλία Ζούρο (Εφές, Τόφας), Δημήτρη Ιτούδη (Μπάνβιτ), Βαγγέλη Αγγέλου (Εφές) και Στέφανο Δέδα (Γκαζιαντέπ, Μπαχτσεσεχίρ), αναλαμβάνοντας τη Γαλατάσαραϊ.

Ο 44χρονος κόουτς ήταν μέχρι πρότινος ο άμεσος συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πλέον καλείται να καθοδηγήσει την «Τσιμ Μπομ» στη τουρκική Λίγκα και το Basketball Champions League.

Πάντως, η Τουρκία δεν είναι άγνωστη στον Πιστιόλη, καθώς τη σεζόν 2013-14 είχε εργαστεί στη Μπάνβιτ ως βοηθός του Ιτούδη, όταν μαζί οδήγησαν την τουρκική ομάδα στην κορυφή της regular season με ρεκόρ 28-2, αφήνοντας πίσω τους τις Φενέρ (24-6) και Εφές (22-8). Από το 2014 μέχρι πρότινος εργαζόταν στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ από το 2005 έως το 2012 βρισκόταν στο τεχνικό τιμ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό.