Γκόρτατ για Πονίτκα: «Λυπηρό ότι είναι αρχηγός της Εθνικής Πολωνίας» (pic)

Ο θρύλος του πολωνικού μπάσκετ Μάρτσιν Γκόρτατ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ματέους Πονίτκα επειδή άλλαξε την απόφασή του και επέστρεψε στη Ρωσία για να ξεκινήσει προπονήσεις με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Γκόρτατ για Πονίτκα: «Λυπηρό ότι είναι αρχηγός της Εθνικής Πολωνίας» (pic)

Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης ανακοίνωσε τη Δευτέρα (14/3) πως πέντε ξένοι παίκτες της επέστρεψαν στην Ρωσία, μεταξύ αυτών κι ο Πολωνός διεθνής φόργουορντ, Ματέους Πονίτκα, ο οποίος δέχθηκε όμως ευθεία επίθεση από τον Μάρτσιν Γκόρτατ μέσω Twitter.

«Ο Ματέους Πονίτκα ήταν πάντα ένας ατομιστής. Πάντοτε βαδίζει στα δικά του μονοπάτια. Κάποιες φορές είναι καλό αυτό, κάποιες όχι. Πήρε τις αποφάσεις που θα περίμενε κανείς από αυτόν. Σκέφτηκε μόνο τον εαυτό. Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο σοκ ή έκπληξη για μένα από την όλη κατάσταση», έγραψε στην αρχή ο παλαίμαχος σέντερ.

Ο Πολωνός θρύλος του μπάσκετ συνέχισε στο ίδιο ύφος αναφέροντας: «Είναι στενάχωρο πως είναι αρχηγός της Εθνικής μας Ομάδας. Εγώ νομίζω πως πολλοί άνθρωποι περίμεναν μια διαφορετική απόφαση από τον ίδιο.

Πρέπει να θυμηθείτε πως το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Πολωνίας του το παρέδωσε ο Πρόεδρος. Τώρα δέχεται την διπλάσια κριτική για το γεγονός πως έχει έναν τέτοιο ρόλο... Αφήνοντας όλα αυτά στην άκρη, το ερώτημα είναι διαφορετικό.

Που είναι τα ανθρώπινα συναισθήματα, η ενότητα, η αλληλεγγύη, η υποστήριξη; Ας περιμένουμε για την δήλωση του...».