Eurobasket 2022: Με Βαλαντσιούνας και Σαμπόνις η Λιθουανία

Οι δύο ΝΒΑers Ντομάντας Σαμπόνις και Γιόνας Βαλαντσιούνας αναμένεται να ενισχύσουν κανονικά την Εθνική ομάδα της Λιθουανίας στο EuroBasket 2022 με στόχο την επιστροφή της «λιέτουβα» ξανά στην κορυφή

Eurobasket 2022: Με Βαλαντσιούνας και Σαμπόνις η Λιθουανία

Με όλα τα αστέρια στη διάθεσή της αναμένεται να παραταχθεί η Λιθουανία στο EuroBasket 2022, εκεί όπου θα διεκδικήσει την επιστροφή στα μετάλλια μετά από επτά χρόνια αναμονής.

Η συζήτηση ασφαλώς αφορά στον Ντομάντας Σαμπόνις και τον Γιόνας Βαλαντσιούνας, τους NBAers που διαθέτει η Λιθουανία. Δύο παίκτες που έχουν το ταλέντο και την προσωπικότητα να οδηγήσουν την Εθνική ομάδα στην κορυφή ξανά.

«Τόσο ο Ντομάντας Σαμπόνις όσο κι ο Γιόνας Βαλαντσιούνας έχουν επιβεβαιώσει πως θα βρίσκονται στο EuroBasket 2022» είπε ο Κάζις Μακσβίτις, για να προσθέσει: «Πιστεύω πως θα πάμε με τρεις σέντερ.

Μίλησα με όλους όσους έχουμε, με τον Ντονάτας Μοτιεγιούνας και τον Αρτούρας Γκουντάιτις. Φυσικά είναι λίγο δύσκολο να έχεις άπαντες ευτυχισμένους και να κερδίζει η ομάδα παράλληλα, αλλά αυτός είναι ένας ευχάριστος πόνος».

Ο Σαμπόνις έχει 18.6 πόντους, 12.2 ριμπάουντ και 5.2 ασίστ κατά μέσο όρο φέτος, ενώ ο Βαλαντσιούνας μετράει 17.9 πόντους, 11.4 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ ανά αγώνα.

Η Λιθουανία βρίσκεται στον Β' Όμιλο του EuroBasket 2022, με τη Γερμανία (οικοδέσποινα), την Ουγγαρία (οικοδέσποινα), τη Γαλλία, την Σλοβενία και τη Βοσνία.