Το κίνητρο του Αγραβάνη

Οι Πειραιώτες στερήθηκαν πέρσι τις υπηρεσίες του Δημήτρη Αγραβάνη. Φέτος, ο Έλληνας φόργουορντ έχει το δικό του κίνητρο ώστε να επιστρέψει καλύτερος από ποτέ. 

Το κίνητρο του Αγραβάνη

Ο Δημήτρης Αγραβάνης θέλει να ξεχάσει την περσινή σεζόν (2017-18). Όχι μόνο επειδή ο Ολυμπιακός τέλειωσε την χρονιά δίχως τίτλο, όσο κυρίως διότι υπέστη έναν τραυματισμό σοκ, ο οποίος τον ανάγκασε να χάσει ολόκληρη την σεζόν. Ο 23χρονος φόργουορντ/σέντερ, τραυματίστηκε στις 17 Νοεμβρίου στο παιχνίδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Η πρώτη διάγνωση έκανε λόγο για κάκωση έσω πλαγίου συνδέσμου. Ακολούθως, στις 3 Δεκεμβρίου, αγωνίστηκε απέναντι στον Κόροιβο, αλλά οι ενοχλήσεις δεν υποχώρησαν. Ο αθλητής συνέχιζε να αισθάνεται πόνους. Έκανε νέες εξετάσεις και επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι του.

Στις 15 Δεκεμβρίου γνωστοποιήθηκε πως ο παίκτης έχει υποστεί ρήξη χιαστού στο δεξί γόνατο! Δημιουργήθηκε μουρμούρα για την λάθος διάγνωση και αντιμετώπιση του τραυματισμού, αλλά ο ίδιος στη συνέχεια θέλησε να κοπάσει τον θόρυβο, λέγοντας τα εξής με μήνυμα συσπείρωσης στα social media: «Ό,τι έγινε, έγινε, κι ο χρόνος δε γυρίζει πίσω. Είμαστε μία ομάδα και στην ομάδα θα κάνουν όλοι λάθη. Και ειδικά εγώ δεν τα έχω αποφύγει τα λάθη αυτά τα χρόνια. Οπότε ας τελειώσει αυτό το θέμα εδώ, προχωράμε μπροστά. Στα εύκολα είμαστε όλοι καλοί, στα δύσκολα όμως πρέπει να μην ξεχνάμε πως η ομάδα είναι πάνω απ’ό λους και όχι να κάνουμε μία κατάσταση χειρότερη. Δύο πράγματα μόνο σκέφτομαι. Να ξαναγυρίσω δυνατότερος από ποτέ και να σηκώσω την κούπα με την ομάδα στο Βελιγράδι και ας μην παίξω».

Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην κατάφερε να φτάσει στο Φάιναλ Φορ του Βελιγραδίου, αλλά το ζητούμενο για τον ίδιο είναι να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση γερός, δυνατός, αλλά και καλύτερος (και πιο ώριμος θα λέγαμε) από ποτέ. Οι Πειραιώτες πιστεύουν σε εκείνον και για αυτό άλλωστε ανανέωσαν πέρσι το συμβόλαιο του έως και το 2020. Του έλειψε το μπάσκετ, έχει δίψα για διάκριση και έχοντας για νέο προπονητή τον Ντέιβιντ Μπλατ, θέλει να αποδείξει πως η παρουσία του θα είναι πολύτιμη ενόψει της νέας σεζόν.

Έχει μεγάλο κίνητρο ο Δημήτρης Αγραβάνης και βλέπει την χρονιά που έρχεται σαν μία νέα αρχή. Μάλιστα, θα αλλάξει για δεύτερη φορά αριθμό στη φανέλα του. Ύστερα από το «16» και το «10» που φόρεσε, πλέον θα αγωνίζεται έχοντας στη πλάτη τον αριθμό «21». Η παρουσία του Δημήτρη Αγραβάνη έλειψε από την περσινή ομάδα του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες στερήθηκαν την σκληράδα του μέσα στη ρακέτα, το αγωνιστικό του θράσος στην επίθεση, την άγνοια κινδύνου που τον χαρακτηρίζει, το αξιόλογο περιφερειακό σουτ που μπορεί να προσφέρει, αλλά και το ύψος του κάτω από το καλάθι, έχοντας την άνεση να αγωνιστεί τόσο στο «4», όσο και στο «5».

Έχει ταλέντο και δυνατότητες και εφόσον δουλέψει σκληρά ώστε να βελτιωθεί, σε συνδυασμό με την συνεργασία του με τον Ντέιβιντ Μπλατ που ενδιαφέρεται για την εξέλιξη τω παικτών του, τότε ο αθλητής, αλλά και η ομάδα, θα βγουν κερδισμένοι. Μαζί με τους Γιώργο Πρίντεζη και Σάσα Βεζένκοφ, θα πλαισιώσουν το πόστο του πάουερ-φόργουορντ, ενώ παράλληλα θα έχει και τον ρόλο του τέταρτου σέντερ (μετά τους Μιλουτίνοβ, ΛεΝτέι Μπόγρη), όταν και θα χρειαστεί, αναλαμβάνοντας αυτόν τον ρόλο σε χαμηλά σχήματα.

Διαβάστε εδώ την συνέντευξη του Δημήτρη Αγραβάνης στο "ΦΩΣ", ο οποίος έδωσε αποστομωτική απάντηση για την απόφαση του Ιωάννη Παπαπέτρου να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό για τον Παναθηναϊκό.