Ο Μπλατ θα δώσει νέο ρόλο στον Στρέλνιεκς

Ο Ντέιβιντ Μπλατ θα δώσει έναν νέο ρόλο στον Γιάνις Στρέλνιεκς, έχοντας στόχο να αναδείξει περισσότερο τα ταλέντα του Λετονού γκαρντ σε σκορ και δημιουργία. Η μπάλα στα χέρια του.

 Ο Μπλατ θα δώσει νέο ρόλο στον Στρέλνιεκς

Όποιον και να ρωτήσετε στον Ολυμπιακό (παίκτες, προπονητές, διοίκηση) για την ποιότητα, το ταλέντο και τις δυνατότητες του Γιάνις Στρέλνιεκς, θα σας μιλήσει με τα καλύτερα λόγια. Ο Λετονός γκαρντ ήρθε στο μεγάλο λιμάνι ως ένας εξαιρετικός παίκτης, με έφεση σε σκορ και δημιουργία, διαθέτοντας αυτοπεποίθηση και σιγουριά για την ικανότητα του στο σουτ, όντας εξαιρετικός και στο να διαβάζει το παιχνίδι παίρνοντας σωστές και ψύχραιμες αποφάσεις. Το περασμένο καλοκαίρι στον Πειραιά... έτριβαν τα χέρια τους από ικανοποίηση όταν κατάφεραν να αποσπάσουν το "ναι" του αθλητή, καθώς προσέθεσαν στο ρόστερ τους έναν περιφερειακό με υψηλή ποιότητα.

Φέτος, όμως, τα στατιστικά του στη EuroLeague με τον Ολυμπιακό ήταν πεσμένα σε σύγκριση με την περσινή του χρονιά στη Μπάμπεργκ. Στην σεζόν που ολοκληρώθηκε με τους Πειραιώτες, είχε μέσο όρο 7.5 πόντους (50% δίποντα, 38.2% τρίποντα, 91.8% βολές) και 2.1 ασίστ σε 19 λεπτά συμμετοχής. Με την γερμανική ομάδα, όμως, είχε 11.7 πόντους (58.1% δίποντα, 45.9% τρίποντα, 89.2% βολές) και 3.5 ασίστ, σε 25 λεπτά συμμετοχής. Έπαιζε περισσότερο, ήταν πιο εύστοχος, περισσότερο... ελεύθερος ώστε να δράσει όπως ξέρει, αλλά και περισσότερο δημιουργικός.

Είναι γεγονός πως ο Ολυμπιακός φέτος (ειδικά στην Ευρώπη) περίμενε περισσότερα πράγματα από τον Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος ακόμη και στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του (8.2 πόντοι, 67.2% δίποντα, 45.7% τρίποντα, 88.8% βολές, 2.2 ασίστ). Ο Λετονός γκαρντ δεν εμφάνισε στο παρκέ σε διάρκεια τις δυνατότητες του, αλλά σε αυτό, βέβαια, δε φταίει μόνο ο παίκτης, αλλά και η ομάδα, καθώς δεν μπόρεσε να του προσφέρει ξεκάθαρο ρόλο μέσα στο ροτέισον. Η μπάλα δεν πήγαινε συχνά στα χέρια του, αντιμετωπίστηκε κυρίως σαν εφεδρική λύση, δεν βρέθηκαν τα απαιτούμενα συστήματα για να αξιοποιηθούν τα ταλέντα του, υπήρχαν στιγμές που έδειχνε χαμένος μέσα στο σύνολο, με αποτέλεσμα ο παίκτης να παρουσιάζεται συγκρατημένος.

Ουσιαστικά στη σεζόν που πέρασε, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε αξιοποιήσει τον Γιάνις Στρέλνιεκς στον επιθυμητό βαθμό. Και είναι κρίμα, γιατί στην καλή του μέρα, αυτόματα ανεβάζει το επίπεδο το επίπεδο της περιφερειακής γραμμής των "ερυθρολεύκων".

Ο Ντέιβιντ Μπλατ γνωρίζει το αγωνιστικό προφίλ του Γιάνις Στρέλνιεκς, έχει εξαιρετική άποψη για τις ικανότητες του Λετονού γκαρντ (όχι μόνο για το "καυτό" περιφερειακό του σουτ, αλλά και για τις οργανωτικές του αρκετές) και για αυτόν τον λόγο ζήτησε την παραμονή του στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, ο Αμερικανός τεχνικός έχει την διάθεση να δώσει έναν νέο ρόλο στον αθλητή, με περισσότερο ενεργή συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας, τόσο στη δημιουργία, όσο και στην επίθεση, αξιοποιώντας τον περισσότερο αποτελεσματικά μέσα από τα συστήματα του.

Θέλει να προσφέρει στον Γιάνις Στρέλνιεκς περισσότερες ελευθερίες, αλλά και χώρους, ώστε να αναδείξει το ταλέντο του και την γκάμα των δυνατοτήτων του. Θέλει να του τονώσει την ψυχολογία, αλλά και την αυτοπεποίθηση, αλλά και να τον κάνει να αισθανθεί περισσότερο άνετα μέσα στην ομάδα. Είναι δεδομένο πως η μπάλα θα περνά από τα χέρια του περισσότερο συχνά σε σχέση με πέρσι.