Δέδας: "O Mπλατ είναι εκπληκτικός να δίνει κίνητρο"

Ο Στέφανος Δέδας αναφέρθηκε στην συνεργασία του Ολυμπιακού με τον Ντέιβιντ Μπλατ, τονίζοντας πως ο Αμερικανός τεχνικός είναι εκπληκτικός στο να δίνει κίνητρο στους παίκτες του. Το σχόλιο του για τις μεταγραφές των Πειραιωτών. 

Δέδας: "O Mπλατ είναι εκπληκτικός να δίνει κίνητρο"

Ο Στέφανος Δέδας είναι προπονητής στη Τουρκία τα τελευταία χρόνια και αυτή την περίοδο έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μπαχτσεσίρ. Ο Έλληνας κόουτς έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Ντέιβιντ Μπλατ και σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ-ΦΜ 94.6, αναφέρθηκε στη συνεργασία του Ολυμπιακού με τον Αμερικανό τεχνικό: “Ο Μπλατ είναι ένας προπονητής δεν θα πάρει ονόματα, αλλά παίκτες που δεν τους ξέρει το ευρύ μπασκετικό κοινό, όμως είναι ξέρουν ότι έρχονται και με εκείνον θα αλλάξουν επίπεδο. Θεωρώ ότι οι κινήσεις του Ολυμπιακού είναι στα πλαίσια αυτού που θέλει να κάνει ο Μπλατ. Παίκτες με κίνητρο και που να παίζουν πρώτα για την ομάδα. Δεν θέλει ονόματα και παίκτες που είναι καθιερωμένοι. Ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης είναι άλλες καταστάσεις και είναι ο κορμός. Ξεχωρίζω τους ξένους από τους Έλληνες. Θα παίξει ανάλογο μπάσκετ με τους παίκτες που πήρε. Με πολλή κίνηση χωρίς μπάλα, αυτοματισμούς, ταχύτητα και εκτέλεση που έχουν να κάνουν με συνολική δουλειά.

Το κομμάτι το αγωνιστικό που έχει ενδιαφέρον θα είναι η διαχείριση του Σπανούλη. Τα τελευταία χρόνια τον έχουμε δει να έχει πολύ την μπάλα στα χέρια του, αλλά νομίζω ότι εκεί θα προσπαθήσει να βγάλει μία άλλη αγωνιστική μορφή. Ο Μπλατ θέλει κίνηση με την μπάλα και χωρίς αυτή. Δίνει έμφαση σ’ αυτό, προκειμένου να βγάζει την άμυνα εκτός θέσης. Όλοι περιμένουν να δουν τον Σπανούλη με Μπλατ, καθώς με τους προηγούμενους προπονητές βλέπαμε σχεδόν το ίδιο.

Ο Μπλατ εκτός από το αγωνιστικό είναι εκπληκτικός να δίνει κίνητρο. Ακόμη και να έχει μία δική του ιδέα προσπαθεί να τη μοιράσει και να κάνει χαρούμενο τον περίγυρό του. Αυτό τον ξεχωρίζει σε σχέση με τους άλλους προπονητές. Είναι ευχάριστος στην καθημερινότητα. Είναι μία εκπληκτική κίνηση από τον Ολυμπιακό, μετά τον Σφαιρόπουλο, γιατί μπορεί να τακτοποιήσει πολλά πράγματα και εκτός παρκέ”.