Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 64-59: Κυπελλούχοι οι «μπλαουγκράνα»!

Αν και βρέθηκε να χάνει με 14 πόντους, η Μπαρτσελόνα έφερε τούμπα την κατάσταση, επικράτησε 64-59 της Ρεάλ Μαδρίτης και κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας. 

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 64-59: Κυπελλούχοι οι «μπλαουγκράνα»!

Της είχε πάρει τον... αέρα, της πήρε και το Κύπελλο! Η Μπαρτσελόνα είναι Κυπελλούχος Ισπανίας, καθώς επικράτησε 64-59 της Ρεάλ Μαδρίτης, γυρνώντας στο παιχνίδι από το -14.

Αυτό ήταν το 27ο τρόπαιο για τους Καταλανούς μόλις ένα λιγότερο από τους «μερένγκες» αλλά και δεύτερο διαδοχικό!

Με το ξεκίνημα της αναμέτρησης, η Ρεάλ μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι και ευτύχησε να πάρει προβάδισμα με +14, αφού ολοκλήρωσε το μαγικό πρώτο δεκάλεπτο με 19-5 και εξαιρετικό τον Αμπάλδε.

Όπως ήταν λογικό η Μπαρτσελόνα δεν θα έμενε με κάτω τα χέρια και προσπάθησε να ισορροπήσει την κατάσταση. Με κύριους εκφραστές τους Σανλί και Ντέιβις έριξε τη διαφορά στους 11 στο ημίχρονο (29-18) και έδειξε πως… έχει ανάσα.

Οι Καταλανοί επέστρεψαν από τα αποδυτήρια αποφασισμένοι και άρχισαν να δίνουν μεγαλύτερη βάση στις επιθέσεις τους. Ο Μίροτιτς αποφάσισε να αρχίσει τα «κόλπα» του και με 11 δικούς του πόντους στην τρίτη περίοδο, έριξε τη διαφορά στο -5 (46-41).

Με όπλο την πολυφωνία στην επίθεση και 7-0 επιμέρους σκορ, η ομάδα του Γιασικεβίτσιους προσπέρασε (46-48) και διατήρησε αυτή τη διαφορά (49-51, 51-53). Ο Γιακουμπάιτις ήταν καυτός και οι «μπλαουγκράνα», μετά και από χαμένες επιθέσεις της Ρεάλ, έφτασαν στην κατάκτηση του τίτλου.