Σπανούλης: «Η FIBA θεωρεί πολύ σημαντικό να αναπτυχθεί το μπάσκετ παντού» (vid)

Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε δηλώσεις, στο περιθώριο της βράβευσης του MVP του Διηπειρωτικού Κυπέλλου, Λούκας Μαρτίνες, μιλώντας για την προσπάθεια της FIBA να αναπτύξει το μπάσκετ.

Σπανούλης: «Η FIBA θεωρεί πολύ σημαντικό να αναπτυχθεί το μπάσκετ παντού» (vid)

Το βραβείο του MVP του φετινού Διηπειρωτικού Κυπέλλου στον Λούκας Μαρτίνες, μετά την νίκη της Φλαμένγκο επί της Μπούργος στον τελικό στο Κάιρο, παρέδωσε ο Βασίλης Σπανούλης.

Στο περιθώριο της εν λόγω εκδήλωσης ο θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ έκανε δηλώσεις, κάνοντας ειδική μνεία στο γεγονός ότι ήρθε το… πλήρωμα του χρόνου για αυτόν. Παράλληλα, στάθηκε και στο έργο της FIBA με γνώμονα την ανάπτυξη του αθλήματος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ:

Για το γεγονός ότι ενώ κάποτε έπαιρνε βραβεία, τώρα παρέδωσε ένα: «Ήρθε η ώρα που θα γινόταν κι αυτό. Αισθάνομαι χαρούμενος που το παρέδωσα στον Μαρτίνεθ επειδή το άξιζε και ήταν μία πολύ ωραία στιγμή».

Για τις διαφορές του Διηπειρωτικού Κυπέλλου από τότε που το κατέκτησε ο ίδιος με τον Ολυμπιακό το 2013: «Σε αυτή τη διοργάνωση συμμετέχουν ομάδες από ολόκληρο τον κόσμο, ομάδες που έχουν διαφορετικό στυλ μπάσκετ. Άλλες ομάδες από την Ευρώπη, από την Βραζιλία. Είναι πολύ ενδιαφέρον να βλέπεις ομάδες με διαφορετικές κουλτούρες. Το μπάσκετ αλλάζει, γίνεται πιο γρήγορο, πιο αθλητικό και πιο δυναμικό. Είναι λογικό. Όλος ο κόσμος αλλάζει, άρα και το μπάσκετ είναι λογικό να αλλάξει».

Για τη σημασία της ανάπτυξης του μπάσκετ σε ολόκληρο τον κόσμο και όχι μόνο σε Ευρώπη και ΗΠΑ: «Είναι πολύ σημαντικό να αναπτυχθεί το μπάσκετ παντού, σε ολόκληρο τον κόσμο. Κι αυτός είναι ο στόχος της FIBA, να φέρει το μπάσκετ σε ολόκληρο τον πλανήτη. Είναι πολύ καλό για τον κόσμο να παρακολουθεί αυτά τα ματς».

Για την ανάπτυξη του Διηπειρωτικού Κυπέλλου: «Την βλέπω, γιατί ξέρω τους ανθρώπους που διοικούν και είμαι σίγουρος ότι αυτή η διοργάνωση κάθε χρόνο θα γίνεται καλύτερη».