Μοναχικές καβαλάρισσες, αλλά το χαίρονται!

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού συνεχίζουν το ...μοναχικό αλλά όμορφο ταξίδι τους στο φετινό EuroCup γυναικών 

Μοναχικές καβαλάρισσες, αλλά το χαίρονται!

Κόντρα στα προγνωστικά για άλλη μια φορά, τα κορίτσια του Ολυμπιακού νίκησαν μέσα στην Άγκυρα 87-68 τη δυνατή Αϊντίν και πανηγύρισαν την πρόκριση στα προημιτελικά του Γιούροκαπ γυναικών. Αξίζουν πολλά μπράβο στις «ερυθρόλευκες» που σε καιρούς δύσκολους για το ελληνικό μπάσκετ κρατούν ψηλά τη σημαία και δείχνουν πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Αρκεί να δουλεύεις και να έχεις πίστη στον εαυτό σου. Κάτι που κάνουν σε υπερθετικό βαθμό τα κορίτσια του Θρύλου.

Στην Άγκυρα, λοιπόν, έγραψαν Ιστορία οι «ερυθρόλευκες», σε μια εμφάνιση ονειρική, όπου είχαν 62,2% στα δίποντα (23/37), 55,6% στα τρίποντα (10/18), 34 ριμπάουντ και 28 ασίστ. Στραγγάλισαν στην κυριολεξία την Αϊντίν και την έκαναν να μοιάζει με ομάδα της σειράς. Που σε καμία περίπτωση δεν είναι (από τις κορυφαίες του τουρκικού πρωταθλήματος). Οι «παλιές» του Θρύλου βγήκαν μπροστά σε αυτό το κρίσιμο ματς. Σταμάτη, Νικολοπούλου και Σπυριδοπούλου, οι τρεις σωματοφύλακες του Ολυμπιακού, έδειξαν πως είναι ασυμβίβαστες με την ήττα και οδήγησαν την ομάδα στον θρίαμβο, με τη βοήθεια φυσικά και των υπολοίπων κοριτσιών, Ελληνίδων και ξένων. Το δικό του μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία έχει ασφαλώς και ο Λετονός κόουτς Μάρτινς Ζίμπαρτς, ο οποίος προετοίμασε άριστα την ομάδα και εξολόθρευσε τα ατού της αντιπάλου.

Σαν άλλες Λούκι Λουκ, οι «ερυθρόλευκες» συνεχίζουν έτσι το ταξίδι τους στο Γιούροκαπ. Μοναχικές καβαλάρισσες, καθώς δυστυχώς ο κόσμος δεν δίνει σε αυτές την προσοχή που θα έπρεπε. Μόνιμο παράπονο των κοριτσιών του Ολυμπιακού, αλλά έχουν βαρεθεί πια να γκρινιάζουν. Μήπως αλλάζει και κάτι; Το έχουν χωνέψει και συνεχίζουν την πορεία τους, για τις ίδιες, την αγάπη τους για την ομάδα και πάνω απ’ όλα για το μπάσκετ.

Στα προημιτελικά αντίπαλος θα είναι η πανίσχυρη γαλλική Μπουρζ. Ξεκάθαρο φαβορί, θα έχει και το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά ας μην υποτιμάμε την καρδιά των «ερυθρόλευκων» κοριτσιών. Ζουν το όνειρό τους και ας τις αφήσουμε να το χαρούν!