Επίσημο: Στη Μάλαγα ο Λεσόρτ (vid)

 Η Ουνικάχα Μάλαγα ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ματίας Λεσόρτ, ο οποίος απασχόλεισαι και τον Ολυμπιακό. 

Επίσημο: Στη Μάλαγα ο Λεσόρτ (vid)

Ο Γάλλος σέντερ, Ματίας Λεσόρτ είναι και επίσημα παίκτης της Μάλαγας. Ο 23χρονος σέντερ που βλέπει τον «κόσμο» από τα 2 μέτρα και 6 εκατοστά (2.06μ.), την περασμένη σεζόν πραγματοποίησε την «παρθενική» του παρουσία στα γήπεδα της EuroLeague, αγωνιζόμενος με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου. Στην κορυφαία διασυλλογική μπασκετική διοργάνωση, ο Λεσόρτ είχε μέσο όρο 8,5 πόντους, 5,7 ριμπάουντ, 0,8 ασίστ, 1,7 λάθη και 0,7 τάπες.

Ο νεαρός καλαθοσφαιριστής δεσμευόταν με συμβόλαιο από τον σέρβικο σύλλογο, το οποίο ωστόσο είχε ρήτρα αποδέσμευσης, την οποία και πλήρωσε η Ουνικάχα.

To 2017 o Λεσόρτ επιλέχθηκε από τους Φιλαδέλφεια Σίξερς στο δεύτερο γύρο του ντραφτ του NBA (50η θέση) , ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί και στις Σαλόν και Ναντέρ από την πατρίδα του.

Ο Γάλλος σέντερ αναμένεται να αποτελέσει μαζί με τον πρώην «ερυθρόλευκο» Γκιόργκι Σερμαντίνι, το «δίδυμο» στη θέση των «ψηλών» της ισπανικής ομάδας.