Πέζαρο-Αρμάνι 85-82: «Πληγώθηκαν» στη παράταση οι Μιλανέζοι

Η Αρμάνι Μιλάνο δεν κατόρθωσε να... ολοκληρώσει τη δουλειά στη κανονική διάρκεια του αγώνα, με αποτέλεσμα να γνωρίσει ήττα-έκπληξη από τη Πέζαρο του Λούκα Μπάνκι στη παράταση. 

Πέζαρο-Αρμάνι 85-82: «Πληγώθηκαν» στη παράταση οι Μιλανέζοι

Η Πέζαρο... σόκαρε την Αρμάνι Μιλάνο και πανηγύρισε μια απ' τις σπουδαιότερες νίκες τη σεζόν ως τώρα στην Ιταλία! Οι γηπεδούχοι ήταν μαχητικοί, μετέτρεψαν σε ντέρμπι καθ' όλη την διάρκεια του ένα ματς το οποίο οι περσινοί φιναλίστ της Euroleague δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να ελέγξουν. Η διαφορά στο σκορ ουδέποτε άνοιξε, με τους Μιλανέζους να προσφέρουν απλόχερα μια ευκαιρία ισοφάρισης στην ομάδα του Λούκα Μπάνκι, στην εκπνοή.

Στο τελευταίο δευτερόλεπτο της κανονικής διάρκειας και με το σκορ στο 75-77 υπέρ των φιλοξενούμενων, ο Τζέριαν Γκραντ έκανε φάουλ στον Νταβίντε Μορέτι, στέλνοντας τον στην γραμμή των προσωπικών. Ο Ιταλός, ο οποίος είναι δανεικός από την Αρμάνι στην Πέζαρο, ήταν ψύχραιμος, έγραψε 2/2 βολές κι έστειλε το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο.

Η Αρμάνι ήταν... φάντασμα στην παράταση, καθώς δεν σκόραρε καθόλου στα τελευταία 2'16'', με την Πέζαρο να τρέχει σερί 6-0 στον χρόνο που απέμενε, με δίποντο του 41χρονου Ντελφίνο και βολές των Λάρσον και Ταμπόνε, με αποτέλεσμα να πάρει τελικά εκείνη το ροζ φύλλο!

Ο Ταμπόνε είχε 21 πόντους, ο Σάνφορντ πρόσθεσε άλλους 16 κι ο Ταϊρίκ Τζόουνς κατέγραφε ένα εντυπωσιακό double double 14 πόντων και 14 ριμπάουντ σε σε 38 λεπτά για τους θριαμβευτές. Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα είχε πέντε διψήφιους σκόρερ (Χολ 15, Ντιλέινι 13, Ρίτσι 12, Γκραντ 11, Μέλι 10), όμως στο φινάλε αυτός ο πλουραλισμός έπαψε να υφίσταται.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 40-38, 52-55, 77-77 (κ.δ.), 85-82 (παρ.)