Αντετοκούνμπο: «Ευθύνη όλων μας να παρέχουμε σε αυτά τα παιδιά ίσες ευκαιρίες»

Για τη «Δράση Αυτισμού» μίλησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και το ποσό των 66.000 ευρώ που κατόρθωσε να παρέχει μέσα από τα παιχνίδια του με τους Μιλγουόκι Μπακς.

Αντετοκούνμπο: «Ευθύνη όλων μας να παρέχουμε σε αυτά τα παιδιά ίσες ευκαιρίες»

Σε συνεργασία με τη Novibet συγκεντρώθηκαν 66.000 Ευρώ από τους πόντους του Γιάννη, τα οποία θα προσφερθούν στη Δράση Αυτισμού “UniquAll- Όλοι μοναδικοί, Όλοι Ίσοι”, της οποίας εμπνευστής είναι ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Διαβάστε τις δηλώσεις του Γιάννη και τι σημαίνει αυτή η σπουδαία πρωτοβουλία:

«Μπήκα στα δύο πρώτα ματς του νέου έτους, όπως σε όλα. Να κάνω το καλύτερο που μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει. Στο πρώτο τα καταφέραμε, στο δεύτερο όχι. Στο πίσω μέρος του μυαλού υπήρχε η σκέψη της ενίσχυσης της Δράσης “UniquAll” για τα παιδιά στο φάσμα του αυτισμού και νιώθω ικανοποίηση που έβαλα από τη πλευρά μου ένα λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια.

Είναι κοινωνικό θέμα ύψιστης σημασίας που αφορά στα παιδιά μας και το μέλλον του κόσμου. Όλοι οφείλουμε να αποδεικνύουμε με πράξεις ότι συναισθανόμαστε πόσο σημαντικό είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε όλα αυτά τα παιδιά που έχουν τη ζωή μπροστά τους να νιώθουν ισότιμα μέλη σε κάθε τους δραστηριότητα. Είναι ευθύνη όλων μας να τους παρέχουμε την άνεση και ίσες ευκαιρίες να εξελιχθούν στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους, όπως όλοι μας. Θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας στη Συμμαχία αγάπης με τη Novibet πάντα με γνώμονα και προτεραιότητα την ουσιαστική βοήθεια σε ανθρώπους και κοινωνικές ομάδες που το έχουν πραγματικά ανάγκη».

Από τη μεριά του, ο Δημήτρης Παπανικολάου, τόνισε:

«Ευχαριστούμε πολύ όσους μας πιστεύουν και στέκονται στο πλάι μας με πράξεις. Η Novibet μέσω του προγράμματος κοινωνικής προσφοράς “The GiANT Heart” ήταν η πρώτη εταιρεία που στήριξε την προσπάθεια. Γιάννη σε ευχαριστούμε! Οι 66 πόντοι σου θα δώσουν χαρά σε πολλά παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και το έχουν ανάγκη. Είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε συνοδοιπόρους σε αυτή την ενέργεια τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Νίκο Γκάλη! Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας».

Όπως δήλωσε ο Βάσιας Μπέρκοβιτς, Chief Marketing Officer της Novibet:

«Αφήνοντας το 2021 πίσω μας, στόχευσή μας εδώ στη Novibet ήταν να υλοποιήσουμε μια ενέργεια κοινωνικής προσφοράς που θα έκανε πράγματι τη διαφορά. Η σύνδεση αυτής της ενέργειας με τις επιδόσεις του Γιάννη στο παρκέ δεν θα μπορούσε να μην φέρει αποτελέσματα. Ο Γιάννης, σε μόνο δύο αναμετρήσεις, κατόρθωσε να πετύχει 66 πόντους τους οποίους η Novibet μεταφράζει σε 66.000€. Η συνέργεια της Novibet με τον Γιάννη έκανε κάθε καλάθι να μετράει! Η χαρά μας είναι μεγάλη, καθώς με το ποσό αυτό προσφέρουμε σημαντική βοήθεια στη Δράση Αυτισμού «UniquAll – Όλοι Μοναδικοί-Όλοι Ίσοι», δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά στο φάσμα του αυτισμού να απολαύσουν τον ενθουσιασμό του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης, διεκδικώντας παράλληλα για εκείνα ισότιμη πρόσβαση σε κάθε δραστηριότητα».