Λυκογιάννης: «Δεν έχουμε ανάσες για 40 λεπτά»

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του αλλά απογοητευμένος από την ήττα, εμφανίστηκε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Άρης Λυκογιάννης. 

Λυκογιάννης: «Δεν έχουμε ανάσες για 40 λεπτά»

Στην αγωνιστική απραξία απέδωσε ο Άρης Λυκογιάννης την εικόνα του ΠΑΟΚ στην ήττα από την Ιγκοκέα.

Συγκεκριμένα είπε:«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, αλλά είχαμε περισσότερα θέματα να λύσουμε. Δεν μπορούσαμε να παίξουμε περισσότερο από 20 λεπτά με την απαραίτητη ενέργεια. Η εικόνα μας ήταν φυσιολογική από τη στιγμή που τις τελευταίες είκοσι μέρες, κάναμε τρεις προπονήσεις με τους περισσότερους παίκτες. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά είναι η πραγματικότητα και δεν μπορούμε να πάμε απέναντι μας. Δεν έχουμε τις φυσικές ανάσες τώρα, για να παίξουμε ανταγωνιστικά για σαράντα λεπτά.

Είμαστε ικανοποιημένοι που συνεχίζουμε, παρότι πιστεύω ότι αν είχαμε όλο το ρόστερ μαζί, όπως με τη Γαλατασαράι εντός και με τη Νίμπουρκ εκτός, η όλη εικόνα θα ήταν διαφορετική. Δεν μπορείς να παίξεις μπάσκετ με τα αν… Παίζουμε από την αρχή, χωρίς βασικούς παίκτες και φαίνεται ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα να αντιμετωπίσουμε στη συνέχεια, όπως η Στρασμπούρ. Έχει πολλή ποιότητα, είναι δεύτερη στη Γαλλία, έχει το πλεονέκτημα έδρας, αλλά θα πάμε με στόχο να επιτύχουμε και να συνεχίσουμε στη φάση των 16», δήλωσε αρχικά.

Για την κατάσταση στις προπονήσεις, μετά τον κορονοϊό: «Μόνο για 1-2 παίκτες δεν μπορώ να βρω δικαιολογία. Ήταν μια τετράδα παικτών που έκαναν ατομικά. Στις 24 του μήνα μπήκαμε οκτώ άτομα στο γήπεδο, 24-25 προπονηθήκαμε με οκτώ άτομα και τρεις μέρες, κάναμε προπόνηση με όλους τους παίκτες, πλην του Χριστοδούλου, που σήμερα ήταν η δέκατη μέρα του. Η ομάδα είναι δεδομένα τελείως εκτός ρυθμού. Οι περισσότεροι ήταν εκτός ρυθμού, χωρίς ανάσες όσο περνούσε η ώρα. Η εικόνα του τρίτου δεκαλέπτου, το να ξαναμπούμε στον ίδιο ρυθμό, μας σκότωσε… Σε κάποιους παίκτες ήταν πιο έντονο, αλλά ήταν ολοφάνερο στους περισσότερους».

Για το πότε υπολογίζει να ξαναβρεί η ομάδα ρυθμό: «Θα αργήσουμε αρκετά… Θα βοηθήσουν τα συνεχόμενα παιχνίδια, αν κερδίζουμε… Σε ρυθμό ίσως να μας βοηθούν. Το κακό είναι ότι έχουμε συνεχόμενες σημαντικές υποχρεώσεις μπροστά μας και τις επόμενες 15-20 μέρες δεν θα είμαστε όπως ήμασταν πριν τον κορωνοϊό. Οι περισσότεροι ήταν ασυμπτωματικοί, αλλά τις πρώτες 2-3 μέρες είχαν κάποια θέματα και για περίπου δώδεκα μέρες, ήταν εκτός προπονήσεων».

Για τον νεοαποκτηθέντα Ρίβερς, αλλά και στην κατάσταση του τραυματισμού του Γκρίφιν: «Ο Ρίβερς μπορεί να παίξει σε δύο θέσεις στο τρία και στο τέσσερα. Τα προηγούμενα χρόνια, έπαιζε στο “3”, φέτος έπαιζε κυρίως στο “4” στη Νίμπουρκ. Έχει καλά προσόντα. Πρέπει να τον ενσωματώσουμε. Είναι καλό ότι είναι με αγωνιστική ετοιμότητα. Περιμένουμε να μας δώσει μια έξτρα λύση στο “4” και το “3”. Για τον Γκρίφιν δεν είναι αισιόδοξα τα πράγματα… Δεν είναι πολύ καλή καθαρή η εικόνα. Το οστικό οίδημα είναι λίγο μικρότερο, αλλά θέλαμε μεγαλύτερη βελτίωση. Θα μπούμε σε διαδικασία περαιτέρω εξετάσεων για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα. Σε αυτόν τον τραυματισμό, δεν χωρούν προβλέψεις. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα εμείς, είναι θέμα ιατρικό».