Γκασόλ: «Το φινάλε μου ήταν αυτό που περίμενα»

Ο Πάου Γκασόλ ανέφερε σε συνέντευξή του σε ισπανική εφημερίδα ότι του λείπει η αδρεναλίνη του ανταγωνισμού, ότι δεν είναι εύκολο να αποδεχθεί την απόσυρσή του από τα γήπεδα, αλλά και ότι το τέλος της καριέρας του στο μπάσκετ ήρθε με τον τρόπο που ονειρευόταν.

Γκασόλ: «Το φινάλε μου ήταν αυτό που περίμενα»

Έπειτα από μια τόσο μεγάλη σε χρονική διάρκεια και πλούσια σε διακρίσεις και τίτλους καριέρα σαν αυτή του Πάου Γκασόλ δεν είναι εύκολο να συνηθίσει κανείς την αθλητική... συνταξιοδότηση.

Αυτό είπε ουσιαστικά ο σπουδαίος Ισπανός -παλαίμαχος πλέον- μπασκετμπολίστας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Marca» της πατρίδας του.

Ο μεγαλύτερος εκ των δύο Γκασόλ ομολόγησε ότι δεν έχει συνηθίσει ακόμη στην ιδέα να είναι έξω από τις προπονήσεις, τους αγώνες και τα παρκέ, φορώντας πολιτικά ρούχα και όχι σορτς, φανέλα και φόρμα.

«Μου λείπει η αδρεναλίνη που προκαλεί ο ανταγωνισμός, παρά το γεγονός ότι έχασα δύο χρόνια με τραυματισμό πριν παίξω στην Μπαρτσελόνα. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με την πανδημία με βοήθησε προκειμένου να δώσω την ενέργειά μου σε άλλες δραστηριότητες και χόμπι», είπε αρχικώς ο Πάου Γκασόλ και συνέχισε λέγοντας:

«Παρακολουθώ την ομάδα και μου αρέσει γενικά να βλέπω αγώνες στην τηλεόραση. Προσπαθώ να βλέπω όσο περισσότερους αγώνες μπορώ, ειδικά του ΝΒΑ».

Κατέληξε σχολιάζοντας το φινάλε του στο άθλημα που τόσο αγάπησε και υπηρέτησε πιστά: «Τελικά ήταν αυτό που περίμενα. Για ένα διάστημα φοβήθηκα πως οι τραυματισμοί θα με υποχρέωναν σε απόσυρση. Αλλά στο τέλος, χάρη στους ανθρώπους που με βοήθησαν να ανακάμψω, ήμουν σε θέση να πω "αντίο" μέσα από το γήπεδο. Αποσύρθηκα ως ενεργός αθλητής στα 41 μου, τι περισσότερο θα μπορούσα να θέλω;».