H διαχείριση του Έισι και ο Μάρτιν

O Μουσταφά Φαλ έχει εξελιχθεί σε σπουδαία μεταγραφική κίνηση για τον Ολυμπιακό. Απέναντι στη Ζενίτ ήταν «κολόνα» μέσα στη ρακέτα. Τελείωσε το ματς με 13 πόντους, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο. Γενικότερα κάνει μία πολύ καλή σεζόν με την ερυθρόλευκη φανέλα, όντας εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας.

H διαχείριση του Έισι και ο Μάρτιν

Έχει 7.9 πόντους, με 66.7% ευστοχία στα δίποντα. Σε όλα αυτά προσθέστε 5.3 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ σε περίπου 22 λεπτά συμμετοχής. Είναι παίκτης-φόβητρο για κάθε αντίπαλο μέσα στη ρακέτα, ενώ με το μακρύ κορμί του κρύβει το «ερυθρόλευκο» καλάθι. Προσφέρει αποτελεσματικότητα μέσα στη ρακέτα αλλά και ασφάλεια στα ριμπάουντ. Έχει και αδυναμίες όμως. Δεν είναι αρκετά γρήγορος, δεν μπορεί να λειτουργήσει εξαιρετικά μακριά από τη ρακέτα, δεν έχει μεγάλη έκρηξη, ενώ λόγω του μεγάλου κορμιού του δεν μπορεί να παίζει 30 λεπτά. Είναι εξαιρετικός και μπορεί να αποδώσει ακόμη καλύτερα όταν έχει ανάσες αλλά και ένα στήριγμα πίσω του στη θέση «5».

Θεωρητικά ο Χασάν Μάρτιν συμπληρώνει αρμονικά τη δυάδα στη θέση του σέντερ στο ρόστερ. Πιο γρήγορος και αθλητικός, με έκρηξη στο παιχνίδι του. Εξαιρετικός στις αλλαγές στην άμυνα αλλά και λειτουργικός στα πικ εν ρολ. Δυστυχώς, όμως, για τον Ολυμπιακό φέτος είναι σκιά του καλού εαυτού του. Και αυτό βέβαια οφείλεται στο ότι δεν έχει ακόμη ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Οι δύο επεμβάσεις που έκανε στα γόνατα τον έχουν επηρεάσει. Δεν αποδίδει όπως πέρσι, όταν και ήταν... θεριό ανήμερο. Δείχνει βαρύς, είναι μία ταχύτητα πίσω, το κορμί του δεν θα το βάλει εύκολα στη… φωτιά. Ειδικά στην άμυνα δείχνει να μην μπορεί να ακολουθήσει τους αντιπάλους του. Έκανε τρία φάουλ μέσα σε πέντε λεπτά κόντρα στη Ζενίτ και μετά δεν έπαιξε καθόλου στο δεύτερο μέρος. Πέρσι στο ίδιο γήπεδο είχε 16 πόντους με 7/7 δίποντα, εξουδετερώνοντας τον Πόιθρες. Προχθές παρουσιάστηκε αγνώριστος...

Δεν του βγήκε το ματς και του Λιβιό Ζαν-Σαρλ, με αποτέλεσμα ο Φαλ να δείχνει μόνος.

Κάπου εδώ έρχεται ο Κουίνσι Έισι. Το τονίζουμε πως στο μεγάλο λιμάνι έχουν εμπιστοσύνη στον Χασάν Μάρτιν και θέλουν να τον στηρίξουν. Άπαντες γνωρίζουν τις δυνατότητές του και δεν ξεχνούν την ποιότητα που έδειξε πέρσι. Ξέρουν, όμως, πως ενδεχομένως να χρειαστεί χρόνο, ίσως και νέα επέμβαση, για να ξεπεράσει οριστικά το πρόβλημά του.

Η σεζόν, όμως, προχωράει και ο Ολυμπιακός καλείται να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις. Ο Έισι είναι ένας παίκτης με τεράστια έφεση στην άμυνα. Είναι αθλητικός και βγάζει ενέργεια στο παιχνίδι του. Είναι πιο κοντά στο αγωνιστικό προφίλ του Μάρτιν παρά του Φαλ, αλλά αναμφισβήτητα δεν είναι εξίσου ικανός στην επίθεση.

Θα προσφέρει σκληράδα, ικανότητα στα πικ εν ρολ και στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη. Θα μπει στις προπονήσεις της ομάδας, θα ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα και σιγά σιγά θα προσαρμοστεί στον Ολυμπιακό. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως έρχεται από πολύμηνη αγωνιστική αποχή και θέλει χρόνο για να βρει ρυθμό.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για το πώς θα χειριστεί η ομάδα το θέμα του Μάρτιν. Για το αν, δηλαδή, ο παίκτης θα χρειαστεί να ξεπεράσει το πρόβλημά του με θεραπείες ή αν θα μπει ξανά στο χειρουργείο. Μέχρι τότε, όμως, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει να προετοιμάσει τον Έισι, ώστε να είναι πανέτοιμος.