Ολυμπιακός: Ο λόγος που ο Μπαρτζώκας επέλεξε τον Έισι

Αυτοί είναι οι λόγοι που ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε τον Κουίνσι Έισι για τη θέση του έξτρα ψηλού στο ρόστερ του Ολυμπιακού. 

Ολυμπιακός: Ο λόγος που ο Μπαρτζώκας επέλεξε τον Έισι

Ο Κουίνσι Έισι είναι ο νέος ψηλός του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες προχώρησαν σε αυτή την κίνηση, τόσο γιατί είχαν ελεύθερη θέση ξένου, ενισχύοντας και ποσοτικά την δυναμική στην φροντ-λάιν της ομάδας ενόψει της συνέχειας, όσο και επειδή υπάρχει το θέμα με τον Χασάν Μάρτιν.

Ο τελευταίος έχει πρόβλημα στα γόνατα και χρειάζεται χρόνο για να προσπαθήσει να επανέλθει στα υψηλά στάνταρ απόδοσης. Και είναι άγνωστο το κατά πόσο θα καταφέρει να επανέλθει στους περσινούς υψηλούς ρυθμούς.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, λοιπόν, ήθελε έναν ψηλό για να καλύψει και το κενό του. Όχι μόνο για το τώρα, αλλά ενδεχομένως και για το μετά, καθώς υπάρχει και ένα ερωτηματικό για την πορεία του Χασάν Μάρτιν μέσα στη χρονιά. Βέβαια, οι Πειραιώτες δεν κινήθηκαν τυχαία στην αγορά. Πήραν αυτό ακριβώς που ήθελαν.

Η κύρια θέση του Κουίνσι Έισι είναι αυτή στο "4", αλλά μπορεί να λειτουργήσει άνετα και στο "5", όπως και ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ άλλωστε. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήθελε παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις. Ο Έισι έχει ύψος 2.01 μέτρα, βάρος 109 κιλά, ενώ το άνοιγμα των χεριών του φτάνει τα 2.11 μέτρα.

Έχει αθλητικά προσόντα, είναι λειτουργικός στα πικ-εν-ρολ και παίζει με σκληράδα και στις δύο πλευρές του παρκέ. Μπορεί να υποστηρίξει την άμυνα με αλλαγές, ένα βασικό στοιχείο για το οποίο και τον προτίμησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο Έλληνας τεχνικός ήθελε έναν ψηλό ο οποίος θα έχει χαρίσματα στην άμυνα και ο Κουίνσι Έισι τα διαθέτει.

Παράλληλα, διαθέτει και εμπειρία σε επίπεδο Ευρωλίγκας, έχοντας παίξει στην Μακάμπι τη σεζόν 2019-2020. Είχε μετρήσει 4.8 πόντους και 3.5 ριμπάουντ σε 27 ματς.