«Καυτός» Γκέρσον για Ολυμπιακό, Αγγελόπουλους, Ματσιγιάουσκας και Γουντς: «Δεν θα τους έπαιρνα...»

Ο Πίνι Γκέρσον μίλησε για την σχέση του με τους Αγγελόπουλους, την παρουσία του στον Ολυμπιακό, αλλά και για τις μεταγραφές των Ματσιγιάουσκας και Γουντς.

«Καυτός» Γκέρσον για Ολυμπιακό, Αγγελόπουλους, Ματσιγιάουσκας και Γουντς: «Δεν θα τους έπαιρνα...»

Ο Πίνι Γκέρσον ήρθε στον Ολυμπιακό το 2006, έχοντας νωρίτερα κάνει το back-to-back στην EuroLeague με την Μακάμπι. Ο Ισραηλινός τεχνικός, όμως, παρά τις υψηλές φιλοδοξίες, δεν κατάφερε να διακριθεί με τους Πειραιώτες, αποχωρώντας άδοξα πριν καν τελειώσει η σεζόν το 2008. Ο πολύπειρος κόουτς, σε συνέντευξη που παραχώρησε, αναφέρθηκε στην παρουσία του στο μεγάλο λιμάνι.

Για την σχέση του με τους Αγγελόπουλους: ”Ο Αγγελόπουλος μού είπε ότι θα με υπέγραφε για 5 χρόνια, αλλά φοβόταν τους οπαδούς, γιατί είμαι Ισραηλινός και Εβραίος. Όταν μας είπε ότι δεν θα συνεχίσουμε, έκατσα σε ένα δωμάτιο με τους βοηθούς μου. Τότε ήρθαν με έναν δικηγόρο να μας πουν κάτι. «Σε εσένα χρωστάμε τόσα, σε εσένα τόσα και σε εσένα τόσα. Στις 9 το πρωί της Δευτέρας θα είναι στον λογαριασμό σας». Ούτε πληρωμές, ούτε τίποτα”.

Για τις μεταγραφές στον Ολυμπιακό: ”Πάντα λέω στους προέδρους πως αν φέρνουν εκείνοι τους παίκτες, δεν μπορούν να έχουν παράπονα από τους προπονητές μετά. Τους φέρνουν σύμφωνα με τα στατιστικά και όχι με το αν ταιριάζουν στο πλάνο του κόουτς ή την λειτουργία της ομάδας. Στον Ολυμπιακό, δεν πήρα εγώ μεγάλο κομμάτι του ρόστερ. Για παράδειγμα, δεν θα έφερνα τον Ματσιγιάουσκας με 2,7 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που το μπάτζετ ήταν 9”.

Για τους λόγους που δεν πέτυχε στον Πειραιά, είπε: ”Δεν πέτυχα στον Ολυμπιακό γιατί δεν ταίριαξα με τους παίκτες που έφεραν. Τον Γουντς, για παράδειγμα, δεν θα τον έφερνα. Έτσι λειτουργεί η κατάσταση στον Ολυμπιακό”