Χάκετ: «Η αγαπημένη μου στιγμή; Το τρίποντο του Σπανούλη στο ΟΑΚΑ το ’16!»

Ο Ντάνιελ Χάκετ ξεχώρισε στιγμές από την καριέρα του και θυμήθηκε τους τελικούς του 2016, με τα τρίποντα του Βασίλη Σπανούλη να κρίνουν το πρωτάθλημα.

Χάκετ: «Η αγαπημένη μου στιγμή; Το τρίποντο του Σπανούλη στο ΟΑΚΑ το ’16!»

Συνέντευξη στο ”sports.ru” παραχώρησε ο Ντάνιελ Χάκετ και είχε πολλά και ενδιαφέροντα να πει. Ο Ιταλός γκαρντ συνυπήρξε με τον Βασίλη Σπανούλη στον Ολυμπιακό από το 2015 μέχρι το 2017, επομένως ξέρει από πρώτο χέρι πώς ήταν ο εμβληματικός αρχηγός της ομάδας.

”Νομίζω ότι τα πάντα έχουν να κάνουν με την εργατικότητα του, το πώς αντιμετώπιζε το μπάσκετ, τη νοοτροπία του. Ήταν απίστευτα συγκεντρωμένος στην επίτευξη των στόχων του και ήταν πραγματικός ηγέτης, συμπαρασύροντας όλους τους άλλους με αυτή του την στάση. Το έδειχνε κάθε μέρα. Ποτέ δεν ‘λούφαρε’, ποτέ δεν έδειχνε ότι δεν ήταν εκατό τοις εκατό έτοιμος… Νομίζω ότι αυτό ήταν που τον έκανε σπουδαίο”

Όσο για την αγαπημένη του στιγμή στην 12ετή καριέρα του, αυτή έχει ”ερυθρόλευκο” χρώμα. ”Η αγαπημένη μου στιγμή συνέβη στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος το 2016. Δεύτερη παράταση κόντρα στον Παναθηναϊκό. Παίζαμε στο ΟΑΚΑ, όπου υπήρχαν 20-25 χιλιάδες θεατές. Και είχαμε πιθανότητες να κλείσουμε τη σειρά στο γήπεδο του αντιπάλου.

Ο Σπανούλης βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, έναν άλλο θρύλο και πέτυχε το νικητήριο σουτ πάνω στην άμυνα του. Στην ίδια σειρά, είχε βάλει άλλο ένα νικητήριο σουτ, ξανά στο ΟΑΚΑ. Και τελείωσε την σειρά με αυτό το σουτ. Θυμάμαι ότι καθόμουν σε μια σε γωνία και περίμενα τι θα συμβεί στη συνέχεια. Και μετά – ουάου!”