Ουάιτ για Πρίφτη: «Είναι αληθινός και ακολουθεί την καρδιά του»

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της Euroleague ο Οκάρο Ουάιτ έπλεξε το εγκώμιο του προπονητή του στον Παναθηναϊκό, Δημήτρη Πρίφτη.

Ουάιτ για Πρίφτη: «Είναι αληθινός και ακολουθεί την καρδιά του»

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ξεκινήσει καλά τη φετινή σεζόν, καθώς ηττήθηκε στις πρεμιέρες του στη Euroleague και στην Basket League από τη Μονακό και τον Άρη αντίστοιχα. Τώρα αγωνίζεται με τη Φενέρμπαχτσε αύριο (7/10, 21:00) στο ΟΑΚΑ για τη 2η αγωνιστική της Euroleague και θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη που κυρίως θα του προσφέρει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Πάντως ο Δημήτρης Πρίφτης δείχνει να απολαμβάνει την εκτίμηση των παικτών του και σε αυτό το πλαίσιο ο Οκάρο Ουάιτ προτίμησε να μιλήσει εκτενώς για τον προπονητή του σε συνέντευξη που έδωσε στην ιστοσελίδα της Euroleague. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ των «πράσινων» εγκωμίασε τον Πρίφτη και τόνισε ιδιαίτερα την εργατικότητα που χαρακτηρίζει τον Έλληνα τεχνικό.

Για την πρώτη σεζόν που βρέθηκε με τον Πρίφτη στον Άρη είπε: «Από την πρώτη μέρα δουλέψαμε σκληρά. Είχαμε μια καλή σεζόν, πραγματικά καλή σεζόν. Ήταν σπουδαίος εκείνη τη χρονιά ο κόουτς».

Για τον κόουτς ανέφερε πιο συγκεκριμένα: «Του αρέσει η τακτική. Μελετάει κάτι, το αναλύει και φτιάχνει το πλάνο του. Αναλύει το πλάνο του για να κερδίσουμε ή να έχουμε μια ευκαιρία να κερδίσουμε. Μου αρέσει αυτό σε εκείνον. Μελετάει το παιχνίδι και σκέφτεται πολύ. Ό,τι λέει ισχύει. Μου λέει ένα πράγμα και τον εμπιστεύομαι, ξέρω πως ισχύει αυτό το ένα πράγμα. Είναι αληθινός και ακολουθεί την καρδιά του. Δίνει το καλό παράδειγμα με την εργατικότητά του και πιστεύει πως πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να φτάσεις εκεί που θες. Έτσι είναι η ζωή».

Για την εργατικότητα του Πρίφτη πρόσθεσε: «Ξέρω τι θα κάνει στην ομάδα. Ξέρω ότι θα δουλέψει σκληρά για να παρατάξει ένα όσο το δυνατόν καλύτερο σύνολο πάνω στο παρκέ. Πρέπει να κάνω το ίδιο. Όχι μόνο στις προπονήσεις. Πρέπει να δουλεύω ατομικά και εκτός προπονήσεων».