Μπλατ: «Ένας παίκτης και κλείσαμε»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ήρθε στην Αθήνα, εξήγησε τους λόγους που είπε εύκολα το "ναι" στον Ολυμπιακό και τόνισε πως η ομάδα θα κάνει μία ακόμη κίνηση. 

Μπλατ: «Ένας παίκτης και κλείσαμε»

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, έφτασε στην Αθήνα και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις. Ο Αμερικανός τεχνικός, o oποίος φορούσε ήδη μπλουζάκι των "ερυθρολεύκων", σχολίασε αρχικά τα εξής: "Eίναι υπέροχα που είμαι εδώ. Έχω εμπειρίες στην Ελλάδα, έχω ζήσει στην Ελλάδα και είμαι πραγματικά ιδιαίτερα χαρούμενος που μου δόθηκε η ευκαιρία να αναλάβω μία τόσο μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Ένας ιστορικός σύλλογος με τρομερή παράδοση στο μπάσκετ. Νιώθω περήφανος και ευλογημένος, είμαι ειλικρινά πάρα πολύ χαρούμενος. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε. Εδώ ήθελα να είμαι. Δεν πας σε μια ομάδα, δίχως να αντιλαμβάνεσαι και να καταλαβαίνεις τις προσδοκίες και την προθυμία να αναλάβεις την ευθύνη". Κατά την διάρκεια της άφιξης του, τον υποδέχτηκε ο Γενικός Διευθυντής των "ερυθρολεύκων", Χρήστος Σταυρόπουλος.

Για το αν του ήταν εύκολο να πει το "ναι" στον Ολυμπιακό: "Ήταν πραγματικά πάρα πολύ εύκολο για εμένα να πω το "ναι" στον Ολυμπιακό. Η πρώτη ομάδα που μίλησα ήταν και ο Ολυμπιακός και μάλιστα η μοναδική! Δεν μίλησα με καμία άλλη, δεν ασχολήθηκα με καμία άλλη. Χαίρομαι που ήρθα, είναι η ομάδα που ήθελα να έρθω".

Για το γεγονός πως θα αναλάβει μία ομάδα Ευρωλίγκας που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή: "Ξέρω τι σημαίνει Ολυμπιακός, ξέρω το πόσο μεγάλη ομάδα είναι, γνωρίζω τις απαιτήσεις της. Έχει πάντα υψηλές προσδοκίες, έχω μπροστά μου μία τεράστια πρόκληση. Πάντα ήμουν σε μεγάλες ομάδες, είτε σε συλλογικό επίπεδο, είτε με εθνικές ομάδες και πάντα είχα επιτυχίες, κατακτώντας τίτλους, μετάλλια και διακρίσεις. Ξέρετε, δεν κοιτάζω μόνο τα αποτελέσματα. Κοιτάζω την δουλειά, την διαδρομή για να φτάσουμε εκεί. Το τι πρέπει να κάνεις για να φτάσεις εκεί. Ο Ολυμπιακός έχει πετύχει σπουδαία πράγματα με σκληρή δουλειά. Πρέπει να έχεις θέληση και να θυσιάσεις πράγματα για να πετύχεις. Πάντα με έλκυε ο Ολυμπιακό σαν ομάδα, πάντα μου άρεσε σαν ομάδα. Νομίζω πως ταιριάζουν οι φιλοσοφίες μας".

Για το τι υπόσχεται στον κόσμο του Ολυμπιακού: "Υπόσχομαι πως θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Είμαι σε έναν σύλλογο που έχει τεράστια ιστορία. Σε ένα κλαμπ με ξεχωριστή κουλτούρα και παράδοση στο μπάσκετ. Σε μία ομάδα που έχει ανθρώπους που τη λατρεύουν και την αγαπούν. Είναι μία πρόκληση για εμένα, θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να τους κάνω χαρούμενους".

Για τις μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού: "Γνωρίζω πως βγαίνουν προς τα έξω αρκετά ονόματα, πάρα πολλές φήμες, αλλά όλα αυτά έρχονται κυρίως από τα ΜΜΕ και όχι από εμένα ή από την ομάδα. Θέλουμε να φτιάξουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα για τηνέα σεζόν. Θα κάνουμε μία κίνηση ακόμη για να συμπληρώσουμε το παζλ στο ρόστερ μας. Δίνω έμφαση στο να ενώνω παίκτες με εμπειρία με εκείνους που έχουν νιάτα. Θέλω η ομάδα μου να έχει αθλητικότητα, ταχύτητα, αλλά και καλό σουτ".

Για τον ερχομό του Αξέλ Τουπάν: "Είναι ένας παίκτης που βρίσκεται σε καλό επίπεδο, αλλά πιστεύω πως μπορεί να φτάσει σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο, μπορεί να εξελιχθεί. Τρέχει καλά στο ανοιχτό γήπεδο, είναι σπουδαίος αμυντικός και μπορεί να βοηθήσει και στην επίθεση. Έχει δυνατό πνεύμα, ήθελε να έρθει σε μία ομάδα με πνεύμα νικητή και χαιρόμαστε που τον έχουμε μαζί μας".

Για το γεγονός πως θα συνεργαστεί με τον Βασίλη Σπανούλη: "O Βασίλης είναι ένας παίκτης με σπουδαία καριέρα. Ένας τρομερός παίκτης, ο οποίος έχει σημειώσει πολλά και εντυπωσιακά πράγματα στην πορεία του στο μπάσκετ. Είναι αδιαμφισβήτητος ηγέτης και αστέρας, ο οποίος όμως παραμένει σεμνός και ταπεινός όλα αυτά τα χρόνια. Νοιάζεται για την ομάδα, ενδιαφέρεται για τον σύλλογο και τους συμπαίκτες του. Απολαμβάνω να συνεργάζονται με αυτούς τους παίκτες. Νομίζω πως είναι στο ίδιο επίπεδο τόσο ο Πρίντεζης, όσο και ο Παπανικολάου, έχουν την ίδια νοοτροπία και αυτό μου αρέσει".