Μπαρτζώκας: «Δύο χρόνια ήμασταν σε διαδικασία θυσίας-Έπρεπε να γίνει, τελείωσε, είμαστε καλύτεροι»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στην αποχή του Ολυμπιακού από το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και στην επιστροφή του στις εγχώριες διοργανώσεις.

Μπαρτζώκας: «Δύο χρόνια ήμασταν σε διαδικασία θυσίας-Έπρεπε να γίνει, τελείωσε, είμαστε καλύτεροι»

Μετά δύο χρόνια χωρίς εκπροσώπηση του Ολυμπιακού στις ελληνικές διοργανώσεις, οι “ερυθρόλευκοι” επιστέφουν σε Basket League και Κύπελλο, φιλοδοξώντας παράλληλα να γυρίσουν και στο δρόμο των τίτλων για πρώτη φορά από το 2016.

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε το χορηγό του, την εταιρία bwin και ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε το λόγο, μιλώντας για τα χρόνια που πέρασαν και την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού που επιστρέφει σε μία… κανονικότητα, με συμμετοχή σε όλες τις διοργανώσεις:

“Όλες οι ομάδες είχαν πρόβλημα πέρυσι, δεν είμαστε το επίκεντρο του κόσμου. Εμείς ως σύλλογος έχουμε πολύ υψηλό επίπεδο οργάνωσης. Το μεγάλο μας πρόβλημα ήταν ότι δεν είχαμε τον κόσμο εδώ στο ΣΕΦ”, λέει ο κόουτς Μπαρτζώκας και συνεχίζει:

“Ξεκάθαρα άμα δείτε τα αποτελέσματα θα καταλάβετε. Κάναμε εννιά νίκες εκτός έδρας, τις περισσότερες στην ιστορία του Ολυμπιακού. Ωστόσο όμως χάσαμε αρκετά παιχνίδια εδώ, θεωρώντας πως ίσως με το σπρώξιμο από τον κόσμο να είχαμε κερδίσει”.

Ο Έλληνας τεχνικός, πρωταθλητής Ευρώπης του 2013, κάνει τη σύνδεση της τελευταίας διετίας με τον τωρινό Ολυμπιακό: “Δύο χρόνια ήμασταν σε μία διαδικασία θυσίας που δεν είναι εύκολο να την καταλάβει κανείς που δεν βρίσκεται κάθε μέρα με την ομάδα και δεν βλέπει τη διαδικασία. Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει, όπως είπαν κι οι πρόεδροι. Έγινε, πάει και τελείωσε.

Είμαστε πιο ώριμοι και πιο έμπειροι, θεωρώ και καλύτεροι. Μένει να αποδειχτεί στην πράξη, να δούμε πόσες νίκες θα κάνουμε και τι θα κατακτήσουμε φέτος. Τουλάχιστον είμαστε αισιόδοξοι πως δουλέψαμε στη σωστή κατεύθυνση».