Ο Ολυμπιακός καραδοκεί για τον «μπόμπερ» Τίμα

Ο Γιάνις Τίμα ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό για την θέση "3". Τα δεδομένα για την απόκτηση του 26χρονου σμολ-φόργουορντ της Μπασκόνια, ο οποίος φημίζεται για το μακρινό του σουτ. 

Ο Ολυμπιακός καραδοκεί για τον «μπόμπερ» Τίμα

Είναι γεγονός πως τις τελευταίες μέρες άλλαξε ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Ολυμπιακού. Από την στιγμή που δεν προχώρησε η υπόθεση του Αμερικανού πλέι-μέικερ, Πιέρια Χένρι, οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν την απόκτηση του αθλητικού Γάλλου σμολ-φόργουορντ, Αξέλ Τουπάν. Και εκεί που το πλάνο ανέφερε την μία ακόμη ενίσχυση με παίκτη που θα αγωνίζεται στα γκαρντ, τα δεδομένα άλλαξαν: oι "ερυθρόλευκοι" θα επιχειρήσουν να κινηθούν για "3άρι".

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, έχει στο μεταγραφικό του στόχαστρο την απόκτηση του Λετονού διεθνή σμολ-φόργουορντ, Γιάνις Τίμα, ο οποίος φημίζεται για το "καυτό" σουτ που διαθέτει από την περιφέρεια. Και στο ενδεχόμενο που έρθει στον Πειραιά, τότε ο Αξέλ Τουπάν θα χρησιμοποιείται κυρίως στο "2" και μετά στο "3".

Ας αναφέρουμε όμως τα δεδομένα στην περίπτωση του συμπατριώτη του Γιάνις Στρέλνιεκς. Ο Γιάνις Τίμα έχει συμβόλαιο με την Μπασκόνια και για την επόμενη σεζόν, αλλά το κασέ του είναι υψηλό, καθώς θα φτάσει κοντά στο 1.000.000 ευρώ. Οι Βάσκοι δεν ενθουσιάστηκαν με την παρουσία του στη σεζόν που πέρασε και κάνουν σκέψεις ώστε να τον αφήσουν ελεύθερο, γλιτώνοντας παράλληλα και λεφτά από το μπάτζετ τους. Η υπόθεση του όμως δεν είναι εύκολη.

Στο ενδεχόμενο όμως που ο Γιάνις Τίμα πάρει την ελευθερία του από την Μπασκόνια, τότε ο Ολυμπιακός θα επισημοποιήσει το ενδιαφέρον του προς την πλευρά του Λετονού σμολ-φόργουορντ, τον οποίο και θέλει ο Ντέιβιντ Μπλατ, με σκοπό να τον φέρει στο μεγάλο λιμάνι. Στη σεζόν που ολοκληρώθηκε στη EuroLeague με τους Βάσκους, ο αθλητής είχε μέσο όρο 7.6 πόντους (33/49-67.3% δίποντα, 54/131-41.2% τρίποντα), 2.4 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ και 0.9 κλεψίματα, σε 22 λεπτά συμμετοχής, αγωνιζόμενος σε 33 ματς.