Ολυμπιακός: Με το βλέμμα στο νταμπλ φέτος!

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις εγχώριες διοργανώσεις και στόχος της ομάδας είναι να επανέλθει στους τίτλους στην Ελλάδα - Μονόδρομος η κατάκτηση του νταμπλ. 

Ολυμπιακός: Με το βλέμμα στο νταμπλ φέτος!

Ο Ολυμπιακός έχει επιστρέψει και επίσημα στις εγχώριες διοργανώσεις. Νίκησε τον Κολοσσό στη Ρόδο, ενώ αύριο θα μπει στη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Αντίπαλος ο Ηρακλής (17:00) στη Θεσσαλονίκη. Οι Πειραιώτες μπορεί να διέλυσαν τον Κολοσσό στο νησί, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε σε όλους πως δεν έμεινε ευχαριστημένος. Με τον τρόπο του ήθελε να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως φέτος οι απαιτήσεις είναι υψηλές. Πως δεν υπάρχει χρόνος για χαλαρότητα και εφησυχασμό. Παράλληλα, επεσήμανε με τον τρόπο του πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν πάση θυσία φέτος να επιστρέψουν στους τίτλους και στις εγχώριες διακρίσεις. Κανείς δεν μπορεί στο μεγάλο λιμάνι να υποτιμά το Κύπελλο Ελλάδας, ένα τρόπαιο μάλιστα που ναι μεν έχει χάσει την αίγλη του αλλά έχει να το σηκώσει ψηλά από το 2011.

Πέρασαν δέκα χρόνια από τότε. Ο μεγάλος στόχος βέβαια είναι η κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος. Έναν τίτλο που ο Ολυμπιακός έχει να τον χαρεί από το 2016. Από εκείνο το ρεσιτάλ του Βασίλη Σπανούλη μέσα στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό, όταν και «σκότωσε» τους «πράσινους» με το… καυτό του τρίποντο στο τέλος. Η ομάδα για τους λόγους της απουσίασε την τελευταία διετία από την κορυφαία λίγκα, αλλά πλέον επέστρεψε και μάλιστα διψασμένη.

Υπάρχει μεγάλο κίνητρο απ’ όλους για επιστροφή στις διακρίσεις στις εγχώριες διοργανώσεις. Με το τοπίο, πλέον, να είναι πιο υγιές. Πλέον έχει πέσει... φως στις σκιές του παρελθόντος. Ζητούμενο η νομιμότητα αλλά και ένα μπάσκετ το οποίο θα παιχτεί επί ίσοις όροις. Υπάρχει άλλος αέρας αλλά και καλύτερη ψυχολογία.

Βέβαια, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Το μεγάλο φαβορί φέτος είτε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος είτε για την κατάκτηση του νταμπλ στην Ελλάδα είναι ο Ολυμπιακός. Ο Παναθηναϊκός είναι αποδυναμωμένος και βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο. Σε αντίθεση με τους Πειραιώτες που έχουν κρατήσει τον βασικό τους κορμό, έχοντας μάλιστα και ενισχυθεί ουσιαστικά. Συνεχίζοντας παράλληλα και με τον ίδιο προπονητή. Υπάρχει μεγαλύτερη χημεία, ομοιογένεια αλλά και πείρα. Οι παίκτες των «ερυθρολεύκων» διαθέτουν περισσότερες παραστάσεις σε επίπεδο Ευρωλίγκας και έναν ποιοτικό βασικό κορμό από πέρσι. Θα λέγαμε, λοιπόν, πως υπάρχει ένα μεγαλύτερο «πρέπει» φέτος για την ομάδα του Πειραιά, στο οποίο και θα πρέπει να αντεπεξέλθει, όχι μόνο οι παίκτες αλλά και οι προπονητές.