Ιτούδης για Ίβκοβιτς: «Ήταν ένα πανεπιστήμιο της ζωής»

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, τη φιλία τους και την...αλυσίδα με τον Ομπράντοβιτς.

Ιτούδης για Ίβκοβιτς: «Ήταν ένα πανεπιστήμιο της ζωής»

Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρίσκεται στο Βελιγράδι για το τελευταίο αντίο στον Ίβκοβιτς και μίλησε στα σερβικά Μέσα για τη σχέση που είχε με τον σπουδαίο Σέρβο τεχνικό.

«Πρώτα απ' όλα, θέλω να συλλυπηθώ την οικογένεια του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Όλοι μιλούν για το πόσο σπουδαίος άνθρωπος και προπονητής ήταν και στέκονται σε όσα πρόσφερε στη Σερβία και την Ελλάδα. Πόσα πρόσφερε σε όλους εμάς τους φίλους του. Για μας οι ιδέες και οι καινοτομίες του θα παραμείνουν ζωντανές και θα θυμόμαστε όλα όσα μας είπε. Μπορώ να πω με περηφάνια πως ήμουν φίλος του.

Ήμουν μέλος της μεγάλης του οικογένειας. Υπήρχε μια αλυσίδα, ένας σύνδεσμος, ανάμεσα στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, εμένα κι εκείνον. Ο Ζέλικο μας γνώρισε. Ήταν ένα πανεπιστήμιο της ζωής. Όταν περνάς από το πανεπιστήμιο του Ντούντα, μπορείς να αποφοιτήσεις. Ήταν κάτι που ο Ντούντα πρόσφερε όχι μόνο σε μένα, αλλά σε όλους. Θα είναι για πάντα στη μνήμη μου. Χαίρομαι που ήμουν κομμάτι της ζωής του», είπε αρχικά και συμπλήρωσε για το μήνυμα του Γκρεγκ Πόποβιτς:

«Είναι μια σπουδαία τιμή. Ο Γκρεγκ είναι εξαιρετικός άνθρωπος, τον γνώρισα και εκείνον μέσω του Ντούντα. Όταν γνωριστήκαμε ο Ντούντα διοργάνωσε ένα μεγάλο πάρτι. Και ο Ζέλικο είναι καλός φίλος με τον Γκρεγκ.

Ο Ντούντα ήταν εξαιρετικός άνθρωπος, έβλεπε μπροστά. Εκείνος και ο Ζέλικο έφεραν τις καινοτομίες στο ελληνικό μπάσκετ. Ο Ντούντα το έκανε από την εποχή που ήταν στον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Γι' αυτό πάντα θα λέω πως ήταν ένα πανεπιστήμιο της ζωής».