Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Ράγισαν» καρδιές στο Βελιγράδι - Το «αντίο» του Ομπράντοβιτς

To σερβικό μπάσκετ πενθεί για τον θάνατο του Ντούσαν Ίβκοβιτς - Παίκτες και προπονητές που συνεργάστηκε, είπαν το δικό τους «αντίο» στον «Ντούντα» - Οι ατάκες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. 

Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Ράγισαν» καρδιές στο Βελιγράδι - Το «αντίο» του Ομπράντοβιτς

Στο Βελιγράδι πραγματοποιήθηκε τελετή για τη μνήμη του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 78 ετών. Ένας από τους κορυφαίους και πιο πετυχημένους προπονητές στην ιστορία του ευρωπαϊκού, αλλά και του παγκόσμιου μπάσκετ, έχοντας κατακτήσει όλους τους τίτλους στην καριέρα του. Το «παρών» έδωσαν όλα τα μεγάλα αστέρια του σερβικού μπάσκετ. Παίκτες και προπονητές που συνεργάστηκαν μαζί του. Άνθρωποι του χώρου που τον σεβόντουσαν, αλλά και που αναγνωρίζουν την τεράστια προσφορά του στο σπορ.

Ο Δημήτρης Ιτούδης, μετά την κατάκτηση του Super Cup, ταξίδεψε στη Σερβία, ο Ντέγιαν Μποντίρογκα, ο Ντράγκαν Τάρλατς, ο Ντούσαν Γέλιτς, ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, ο Σβέτισλαβ Πέσιτς, ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, ο Ντράγκαν Κιτσάνοβιτς, ο Νίκολα Πέκοβιτς, ο Βλάντο Τζούροβιτς, για να αναφέρουμε μερικούς. Ήδη στη Σερβία βρίσκονται και οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος.

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς σχολίασε τα εξής για τον φίλο, δάσκαλο και κουμπάρο του, Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Έφυγε ένας άνθρωπος που ήταν τα πάντα για εμένα. Δάσκαλος, προπονητής, νονός, φίλος. Άφησε ένα ανεξίτηλο σημάδι πίσω του. Η κληρονομιά του είναι τεράστια. Επιμόρφωσε έναν μεγάλο αριθμό παικτών και τους έκανε καλύτερους ανθρώπους. Τον συνάντησε στα τέλη της δεκαετίας του '70. Με κάλεσε στην Εθνική ομάδα, μου έδειξε μεγάλο σεβασμό. Ακόμη χρησιμοποιώ τις συμβουλές του. Είχε μεγάλη αίσθηση του χιούμορ. Ήξερε να σου εξηγεί, να σε χαλαρώνει, ένα μεγάλο σχολείο. Δεν τα έχω ξεχάσει όλα αυτά για 30 χρόνια».

Ο Σάσα Ντανίλοβιτς, ένας παίκτης που ανέδειξε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, τον οποίο και λάτρευε, δήλωσε: «Το μπάσκετ δεν ήταν μέρος της ζωής του, αλλά η ζωή του. Ηταν σκληρό για εμένα. Είμαι περήφανος, που κατά τη διάρκεια της ζωής του, του είπα ότι τον αγαπάω και τον σέβομαι. Τους προηγούμενους μήνες δεν πέρασε ημέρες που δεν μιλήσαμε. Θα είναι για πάντα ο προπονητής μου, ήταν, είναι και θα είναι».