Έτσι θέλει τον φετινό Ολυμπιακό ο Μπαρτζώκας

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει φέτος τον Ολυμπιακό να παίξει πιο γρήγορα και να πάει σε υψηλότερα σκορ - Λειτουργώντας περισσότερο ομαδικά, δείχνοντας βελτίωση και στο περιφερειακό σουτ. 

Έτσι θέλει τον φετινό Ολυμπιακό ο Μπαρτζώκας

Μπορεί ο Κολοσσός να μην πρόκειται για κάποιον ισχυρό αντίπαλο, αλλά σημασία έχει η αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού. Το στυλ μπάσκετ που επιχείρησε να παίξει. Η φιλοσοφία του κόουτς που έχει περάσει στους παίκτες. Η κατεύθυνση που έχει η ομάδα μέσα στο γήπεδο αλλά και οι στόχοι που βάζει. Οι Πειραιώτες πήγαν για ακόμη μία φορά (όπως και στα περισσότερα φιλικά τους) σε υψηλό σκορ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει η ομάδα του να παίξει ένα πιο γρήγορο μπάσκετ, σε υψηλότερες ταχύτητες. Με πιο γρήγορες επιθέσεις. Δεν θέλει οι αθλητές του να εξαντλούν το 24άρι, ενώ φυσικά αναμένει από εκείνους να τρέχουν στο ανοιχτό γήπεδο σε κάθε ευκαιρία.

Ο Ολυμπιακός ψάχνει και αναζητά το καλάθι στον αιφνιδιασμό και σε αυτές τις καταστάσεις δραστηριοποιούνται όλοι οι παίκτες. Από τους γκαρντ μέχρι και τη θέση 5. Οι 94 πόντοι που σημείωσε ο Ολυμπιακός, με τους 53 από αυτούς να έχουν σημειωθεί στο πρώτο ημίχρονο, είναι ένα ακόμη δείγμα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν φέτος να παίξουν μπάσκετ σε υψηλότερο τέμπο. Να ανεβάσουν τον μέσον όρο στην επίθεση στους +80 πόντους. Και μέχρι στιγμής το καταφέρνουν.

Παράλληλα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας βλέπει με ικανοποίηση τους παίκτες του να κάνουν πράξη την επιθυμία για ομαδικό μπάσκετ. Για γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, η οποία περνάει πλέον από περισσότερα χέρια. Περισσότερες πάσες, λιγότερες ντρίμπλες είναι ο στόχος, με τους αθλητές να κινούνται εξαιρετικά μακριά από την μπάλα. Οι «ερυθρόλευκοι» βγάζουν συνεργασίες στο παρκέ, ψάχνουν και βρίσκουν τον ελεύθερο παίκτη, με τους παίκτες να αρχίζουν να είναι πιο λειτουργικοί και στο πικ εν ρολ. Οι 28 ασίστ και τα 11 λάθη δείχνουν το θετικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη αλλά και τον πλουραλισμό που έχουν οι Πειραιώτες στη δημιουργία. Είναι εντυπωσιακό πως οι περισσότεροι μπασκετμπολίστες έχουν συνεισφορά στο κομμάτι της τελικής πάσας.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στο σύγχρονο μπάσκετ είναι και το περιφερειακό σουτ. Πέρσι οι Πειραιώτες εμφάνισαν αδυναμία πίσω από τα 6.75 μέτρα. Ήταν από τις χειρότερες ομάδες στην Ευρωλίγκα. Φέτος, λοιπόν, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έφερε παίκτες και με καλό σουτ από την περιφέρεια, όπως τους Ουόκαπ και Ντόρσεϊ.

Παράλληλα, φυσικά, έχει επισημάνει και στους αθλητές του πως θα πρέπει να δουλέψουν και να βελτιώσουν το μακρινό σουτ. Γιατί η ομάδα θέλει φέτος να ποντάρει και στο τρίποντο. Οι Πειραιώτες κόντρα στον Κολοσσό μέτρησαν 10/22 τρίποντα (45.4%), παίρνοντας μακρινά σουτ από έξι παίκτες τους. Το ιδανικό θα ήταν η ομάδα να σημειώνει στα περισσότερα παιχνίδια της διψήφιο αριθμό εύστοχων σουτ πίσω από τα 6.75 μέτρα, όπως και το να έχει ποσοστό ευστοχίας πάνω από το 40%. Αν το καταφέρει αυτό σε έναν ικανοποιητικό βαθμό, τότε θα παραμείνει μέσα στους στόχους.