Ολυμπιακός: O Bεζένκοφ συνεχίζει από εκεί όπου σταμάτησε!

Είναι ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στα μέχρι τώρα παιχνίδια του με μέσον όρο 19 πόντους - O Σάσα Βεζένκοφ συνεχίζει και φέτος από εκεί που σταμάτησε - Γράφει ο Νότης Ψιλόπουλος. 

Ολυμπιακός: O Bεζένκοφ συνεχίζει από εκεί όπου σταμάτησε!

Είναι γεγονός πως πέρσι ο Σάσα Βεζένκοφ πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν. Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην τα κατάφερε στην Ευρωλίγκα, αλλά σε ατομικό επίπεδο ο Βούλγαρος φόργουορντ ξεχώρισε. Όχι μόνο εξελίχθηκε σε έναν εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας αλλά έδειξε τεράστια βελτίωση. Εξέλιξε το παιχνίδι του, αναγεννήθηκε αγωνιστικά και πραγματοποίησε την αγωνιστική του εκτόξευση.

Έδειξε πρόοδο και πλέον αποτελεί ένα από τα καλύτερα «4άρια» της Ευρωλίγκας. Μας παρουσίασε τη μεγάλη γκάμα των δυνατοτήτων του. Εξελίχθηκε σε έναν καυτό σουτέρ από την περιφέρεια, με μεγάλη συνέπεια πίσω από τα 6.75 μέτρα. Είναι αποτελεσματικός στα ριμπάουντ, βελτιώθηκε στην άμυνα, τρέχει σωστά στο ανοιχτό γήπεδο, ενώ έχει δείξει βελτίωση και στο να βάζει την μπάλα στο καλάθι μέσα στη ρακέτα. Έχει κίνητρο, φιλοδοξίες και είναι δουλευταράς!

Πέρσι αγωνίστηκε σε 31 ματς (με 23.3 λεπτά συμμετοχής) έχοντας 11.5 πόντους (50% δίποντα, 43% τρίποντα), 5.4 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ. Αποκορύφωμα η συγκλονιστική του εμφάνιση κόντρα στην Άλμπα στο Βερολίνο: 31 πόντοι (6/7 τρίποντα), 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα. Η σεζόν που πέρασε, όμως, δεν θα αποτελέσει χρονιά... φωτοβολίδα.

Ο Σάσα Βεζένκοφ μάς έχει δείξει από τα φιλικά προετοιμασίας της ομάδας πως θέλει να συνεχίσει από εκεί όπου σταμάτησε! Είναι εντυπωσιακό πως στις μέχρι τώρα αναμετρήσεις που έχει δώσει η ομάδα είναι σε όλα τα ματς πρώτος σκόρερ της, έχοντας μέσον όρο περίπου 19 πόντους. Χωρίς να εκβιάζει προσπάθειες, παραμένοντας ομαδικός, με καλά ποσοστά ευστοχίας. Στα ριμπάουντ έχει δείξει επίσης βελτίωση, καθώς αριθμεί ήδη 7 κατά μέσον όρο.

Δικαίωσε προέδρους και Μπαρτζώκα

Πέρσι το καλοκαίρι είναι γεγονός πως στο μεγάλο λιμάνι ήταν σε δίλημμα για το αν θα έπρεπε να κρατήσουν στον Πειραιά τον Σάσα Βεζένκοφ. Υπήρχαν παράπονα πως είχε μείνει στάσιμος. Τελικά, όμως, αποφάσισαν να τον κρατήσουν και η συγκεκριμένη επιλογή τούς έχει δικαιώσει! Ο Βούλγαρος φόργουορντ άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, δούλεψε, εξελίχθηκε και πλέον αποτελεί έναν από τους πρωταγωνιστές της ομάδας.

Δικαίωσε τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν προς το πρόσωπό του. Αλλά και τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος πίστευε και πιστεύει στο ταλέντο και στην προοπτική του. Ήδη, μάλιστα, η διοίκηση βρίσκεται σε συζητήσεις με την πλευρά του 26χρονου πάουερ φόργουορντ, κουβεντιάζοντας το ενδεχόμενο πρόωσης ανανέωσης του συμβολαίου του. Θέλουν να τον «δέσουν» στο μεγάλο λιμάνι και όλα δείχνουν πως αργά ή γρήγορα αυτό θα γίνει πράξη.

«Χαίρομαι πολύ για τον Σάσα»

Χαμογελά και ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος βλέπει με περηφάνια τον διάδοχό του. Πρόσφατα μάλιστα σχολίασε τα εξής για τον συμπαίκτη του: «Με κάθε ειλικρίνεια, χαίρομαι πάρα πολύ για τον Σάσα. Είναι ένα εξαίρετο παιδί, τρομερός επαγγελματίας και θεωρώ πως για να έχεις διάρκεια στον χώρο μας δεν αρκούν οι ικανότητες. Παίζουν ρόλο η δουλειά και η νοοτροπία. Υπήρξαν σπουδαία ταλέντα που δεν κατάφεραν να κάνουν καριέρα λόγω της δουλειάς και της νοοτροπίας τους.

Έχουν υπάρξει πολλές φορές που αναπολώ και λέω... μακάρι να ήταν και λίγο παλαιότερα στον Ολυμπιακό μαζί, όμως δεν μπορώ να μειώσω αυτούς που έπαιξα μαζί. Είχα τον Άντιτς, τον Πέτγουεϊ, τον Αγραβάνη, τον Παπαπέτρου, παιδιά που βοήθησαν και είχαμε και επιτυχίες, οπότε με όλο τον σεβασμό είχα συμπαραστάτες στη θέση “4”. Απλά κάποιες φορές οι προπονητές αποφάσιζαν και… βάραγα 35λεπτα».