Ουόκαπ: «Μαθαίνω συνέχεια από τον Σλούκα - Μου δίνει συμβουλές»

O Tόμας Ουόκαπ αναφέρθηκε στο νέο ξεκίνημα της καριέρας του στον Ολυμπιακό, αλλά και στη σημασία παρουσίας του Κώστα Σλούκα στην ομάδα.

Ουόκαπ: «Μαθαίνω συνέχεια από τον Σλούκα - Μου δίνει συμβουλές»

Για το κλέψιμο στον Σλούκα στο περσινό ματς Ολυμπιακός-Ζάλγκιρις: «Πριν υπογράψω στον Ολυμπιακό όλοι έλεγαν ότι ήταν φάουλ. Όταν υπέγραψα λέγανε ότι ήταν μία πολύ καλή φάση, ένα πολύ καλό κλέψιμο.

Επομένως ναι, σίγουρα η μεταγραφή μου στον Ολυμπιακό άλλαξε τον τρόπο που το βλέπανε οι φίλαθλοι της ομάδας. Βασικά μόνο ο Σλούκας έλεγε πως ήταν φάουλ (γέλια). Το να κάνω ένα κλέψιμο σαν αυτό, σε έναν παίκτη αυτής της ποιότητας, με ένα παιχνίδι σε κομβικό σημείο, ήταν ίσως το καλύτερο παιχνίδι της ζωής μου.»

Για το πως είναι να παίζει στο πλευρό του Κώστα Σλούκα: «Κοιτάς ένα παίκτη σαν αυτόν που παίζει 12-13 χρόνια, κάτι τέτοιο. Η γνώσεις που έχει αποκτήσει έως τώρα είναι πολύ περισσότερες από αυτές που έχω εγώ, επομένως μαθαίνω από εκείνον και κάνω ερωτήσεις. Επιπλέον βρίσκεται ήδη στην ομάδα εδώ και ένα χρόνο συνεπώς το να έχω τον Σλούκα να μου δίνει συμβουλές για τα συστήματα είναι σημαντικό για εμένα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είναι ανοιχτός σε αυτό το κομμάτι και με βοηθάει».

Για την απόφαση του Σάρας Γιασικεβίτσιους να τον βάλει να παίξει στη θέση "1": "Όπως έλεγα και σε κάποιον άλλον πρόσφατα, αν αυτή η αλλαγή πήγαινε άσχημα για εμένα, τότε ποιος ξέρει αν θα έπαιζα ακόμα μπάσκετ".

Για την πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη και την EuroLeague: "Έχω αλλάξει πολύ σαν παίκτης. Η πρώτη μου σεζόν στην Ευρώπη ήταν τρελή. Η ταχύτητα και η αθλητικότητα των παικτών αλλά και το μέγεθος ήταν κάτι που δεν είχα συνηθίσει και μου έκανε εντύπωση. Μετά τα συνηθίζεις όλα σιγά σιγά. Απέκτησα και εγώ αυτοπεποίθηση και πλέον νιώθω πολύ άνετα. Το σκεφτόμουν πριν λίγο καιρό το πώς ξεκίνησα. Το τάιμινιγκ είναι πολύ σημαντικό".