Παπανικολάου: «Για αυτό επεδίωξα συνάντηση Γκάλη και Αντετοκούνμπο»

Ο Δημήτρης Παπανικολάου μίλησε για την αποκάλυψη που έκανε πως έχει σύνδρομο Άσπεργκερ, την προσπάθεια για να γίνει κάτι καλό για τα παιδιά και να βοηθηθούν οικογένειες ενώ σχολίασε τη συνάντηση με Γκάλη και Αντετοκούνμπο.

Παπανικολάου: «Για αυτό επεδίωξα συνάντηση Γκάλη και Αντετοκούνμπο»

Στο Metropolis 95,5 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας, Δημήτρης Παπανικολάου, και μίλησε για την αποκάλυψη που έκανε πως έχει σύνδρομο Άσπεργκερ, την προσπάθεια για να γίνει κάτι καλό για τα παιδιά και να βοηθηθούν οικογένειες, σχολίασε τη συνάντηση Αντετοκούνμπο-Γκάλη και πως θέλει οι δυο τους να γίνουν πρεσβευτές για την διαταραχή αυτή.

«Το προσωπικό του καθενός είναι και κοινωνικό. Μόνο που 500-600 γονείς μου έχουν στείλει μήνυμα πως πήραν κουράγιο, για μένα το καλό έχει γίνει ήδη. Το σύνδρομο Άσπεργκερ δεν είναι πρόβλημα, είχαν αρκετοί διάσημοι άνθρωποι, δεν είναι ασθένεια αλλά είναι μια διαταραχή του φάσματος του αυτισμού. Πολλές οικογένειες υποφέρουν από την άγνοια, ακόμη και στο σχολείο αν δεν συναντηθούν παιδιά σε ειδικό σχολείο, θα συναντηθούν αργότερα στη ζωή. Η κοινωνία έχει ξεπεράσει αρκετά ταμπού, αλλά πρέπει να περάσουμε και σε πράξεις. Αν υπάρχει ένα παιδί με Ασπεργκερ, θα κάνει καλό και στα τυπικά παιδιά. Εγώ προσπαθούσα να βρεθούν ο Γκάλης με τον Αντετοκούνμπο για πέντε μήνες. Πάνω από 150.000 οικογένειες έχουν ένα παιδί που βρίσκεται σε φάσμα αυτισμού, κάποιες από αυτές δεν το ξέρουν από την αρχή», τόνισε αρχικά.

Για τον λόγο που επεδίωξε τη συνάντηση Γκάλη-Αντετοκούνμπο: «Για να μπουν πρεσβευτές στο θέμα του συνδρόμου Άσπεργκερ, δεν ήταν καθόλου εύκολο. Μας εξέπληξε ευχάριστα ο Γιάννης που πήρε το πρωτάθλημα και τελείωσε Ιούλιο, τελικά έγινε η συνάντηση, αλλά δεν πρέπει να μένουμε εκεί. Αυτά τα παιδιά πρέπει να βγουν με τρόπο στην κοινωνία.

Για να συμπράξουμε μαζί μου οι Γκάλης και Αντετοκούνμπο σίγουρα υπάρχουν πολλοί λόγοι. Εγώ με τον Γκάλη έχουμε οικογενειακή σχέση εδώ και τέσσερα χρόνια. Τώρα που είδα τον Γιάννη να μιλάει με τον Γκάλη, τον είδα να λέει κύριε Νίκο, εντυπωσιάστηκε ο Γκάλης, εντυπωσιάστηκα και εγώ. Ο Γιάννης δεν θέλει να σταματήσει στο ένα πρωτάθλημα και διάλεξε τον δύσκολο δρόμο. Ήταν μεγάλη μου χαρά που τον γνώρισα όπως και τη μαμά του».