Ολυμπιακός: Ο λόγος που ο Σλούκας θα παρουσιαστεί φέτος καλύτερος

Ο ερχομός των Ουόκαπ και Ντόρσεϊ στον Ολυμπιακό όχι μόνο αναβαθμίζει το ρόστερ του Ολυμπιακού αλλά θα απελευθερώσει ακόμη περισσότερο το ιδιοφυές παιχνίδι του Κώστα Σλούκα.

Ολυμπιακός: Ο λόγος που ο Σλούκας θα παρουσιαστεί φέτος καλύτερος

Ο Κώστας Σλούκας αποτέλεσε πέρσι μία από τις σημαντικότερες μεταγραφικές κινήσεις στην Ευρωλίγκα. Η μετακίνησή του από τη Φενέρμπαχτσε στον Ολυμπιακό έκανε τον γύρο της Ευρώπης και αναμφίβολα έφερε ενθουσιασμό στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο. Ήταν μία κίνηση όχι μόνο εντυπωσιασμού και ουσίας. Ένας παίκτης που είχε ένα ξεχωριστό δέσιμο με την ομάδα. Παράλληλα, ένας από τους λόγους που αποκτήθηκε είχε να κάνει και με το να... ακολουθήσει το πεπρωμένο του. Ποιο ήταν αυτό; Να πάρει σιγά σιγά τα ηνία από τον Βασίλη Σπανούλη, να κάνει το βήμα μπροστά και να ηγηθεί της προσπάθειας.

Πέρσι πραγματοποίησε μία αρκετά καλή σεζόν, ασχέτως αν δεν κατάφερε να διακριθεί με τους Πειραιώτες, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τα πλέι οφ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον καθιέρωσε στη βασική πεντάδα της ομάδας και του έδωσε τον ξεκάθαρο ρόλο του μπροστάρη. Ολοκλήρωσε τη σεζόν έχοντας 11 πόντους (41.4% δίποντα, 40.4% τρίποντα, 92.2% βολές), 6 ασίστ, 2.4 ριμπάουντ και 0.8 κλεψίματα, αγωνιζόμενος και στα 34 ματς της διοργάνωσης. Κορυφαία του εμφάνιση εκείνη στη Μόσχα κόντρα στη Χίμκι, όταν και μέτρησε 25 πόντους με 5/7 τρίποντα συν 5 ασίστ. Γενικότερα πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, δίνοντας ώθηση στην ομάδα του τόσο δημιουργικά όσο και επιθετικά. Ήταν από τους πιο συνεπείς παίκτες της ομάδας και έδειχνε έμπρακτα το πόσο έχει βελτιωθεί και ωριμάσει το παιχνίδι του.

Πέρσι δημιουργούσε σχεδόν... μόνος του

Καμία αντίρρηση, όμως, πως θα μπορούσε να τα έχει πάει και ακόμη καλύτερα. Εδώ, βέβαια, το γεγονός αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τον παίκτη αλλά και με τη λειτουργία της ομάδας. Ο Κώστας Σλούκας είναι αναμφίβολα ένας από τους κορυφαίους γκαρντ της Ευρώπης, με δεδομένες ικανότητες σε σκορ και δημιουργία. Όμως, μπορεί να λάμψει ακόμη περισσότερο όταν έχει και αξιόλογους συμπαίκτες δίπλα του. Πέρσι ο Τσαρλς Τζένκινς έδειχνε... ξεζουμισμένος επιθετικά και δημιουργικά, ενώ ο Άαρον Χάρισον παρουσίασε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του.

Αποτέλεσμα; Συχνά πυκνά ο Έλληνας γκαρντ αναγκαζόταν να παίζει αρκετά περισσότερο αλλά και να παίρνει σχεδόν πάντα πάνω του την ευθύνη της δημιουργίας. Δεχόταν μεγάλη πίεση από τους αντιπάλους γκαρντ και το γεγονός αυτό ορισμένες φορές τον έφθειρε. Δεν ήταν τυχαία και η ατάκα-παραδοχή του Γιώργου Μπαρτζώκα την άνοιξη, όταν και ολοκληρώθηκε η σεζόν: «Είχαμε ένα αρκετά ισορροπημένο ρόστερ, αλλά στην πορεία φάνηκε πως ίσως να μας έλειψε ένας ακόμη πλέι μέικερ με ικανότητα στη δημιουργία. Έπρεπε όμως για ισορροπία να φέρουμε έναν περιφερειακό αμυντικό που δεν θα παίρνει πολλές μπάλες», αναφερόμενος φυσικά στον Τζένκινς.

Ουόκαπ και Ντόρσεϊ θα απελευθερώσουν τον Σλούκα

Φέτος, όμως, όπως έχουμε τονίσει πολλάκις, έγιναν ορθολογικές κινήσεις. Και στα γκαρντ φέτος ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε ουσιαστικά! Αποχώρησε ο Τσαρλς Τζένκινς και στη θέση του ήρθε ένας πιο φρέσκος και με υψηλότερο κίνητρο μπασκετμπολίστας, όπως ο Τόμας Ουόκαπ. Ένας σκληροτράχηλος γκαρντ, με μεγάλη έφεση στην άμυνα (όπως και ο Τζένκινς), αλλά με υψηλότερη ικανότητα στο κομμάτι της δημιουργίας αλλά και του σκορ. Πέρσι με τη Ζαλγκίρις μέτρησε 8.2 πόντους (46.9% δίποντα, 37.1% τρίποντα), 4.5 ασίστ και 1.1 κλεψίματα σε 34 ματς, έχοντας μέσον όρο 24 λεπτά συμμετοχής. Ένας παίκτης με πείρα από το κορυφαίο επίπεδο, ο οποίος μπορεί να παίξει τόσο μαζί στην ίδια πεντάδα με τον Κώστα Σλούκα όσο και ερχόμενος από τον πάγκο να τον αντικαταστήσει. Πέρσι, ορισμένες φορές, όταν ο Έλληνας διεθνής γκαρντ περνούσε στον πάγκο, υπήρχε μία αμφιβολία για το πώς θα δημιουργήσει η ομάδα. Φέτος, όμως, ο ερχομός του Ουόκαπ θα φέρει μεγαλύτερη ικανότητα αλλά και ασφάλεια στο οργανωτικό κομμάτι.

Και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε φυσικά και την παρουσία του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ένας σούτινγκ γκαρντ με δεδομένη ικανότητα στο να βάζει την μπάλα στο καλάθι. Ένας παίκτης με έφεση στο σκορ. Με ταλέντο στο να διεισδύει και να τελειώνει τις φάσεις μέσα στη ρακέτα, με καλό σουτ τόσο από μέση απόσταση όσο και από την περιφέρεια. Ένας γρήγορος γκαρντ, με περίσσια αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί τόσο στον «άσο» όσο και στο «δύο». Και αναμφίβολα, παίζοντας στο πλευρό του Κώστα Σλούκα, θα απελευθερώσει περισσότερο τον 31χρονο Έλληνα γκαρντ ώστε να κάνει το παιχνίδι του. Θεωρείται δεδομένο πως με την έλευση των Ντόρσεϊ - Ουόκαπ θα δούμε έναν ακόμη καλύτερο Σλούκα.