Oι Ισραηλινοί στέλνουν τον Τόμας στον Ολυμπιακό

Οι Ισραηληνοί μιλούν για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον 27χρονο Αμερικανό φόργουορντ,Ντεσόν Τόμας, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Μακάμπι.

Oι Ισραηλινοί στέλνουν τον Τόμας στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός ψάχνει για τον αντικαταστάτη του Ιωάννη Παπαπέτρου, θέλοντας ένα "3άρι" με αθλητικά προσόντα και έφεση στο περιφερειακό σουτ. Και σύμφωνα με δημοσιεύματα από το Ισραήλ, οι Πειραιώτες ενδιαφέρονται για την απόκτηση του 27χρονου Αμερικανού σμολ-φόργουορντ, Ντεσόν Τόμας (2.01 ύψος), ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Μακάμπι.

Πρόκειται για έναν παίκτη ο οποίος έχει εμπειρία σε επίπεδο EuroLeague, έχοντας αγωνιστεί στο παρελθόν σε Μπαρτσελόνα (2014-2015) και Αναντολού Εφές (2016-2017). Στη σεζόν που ολοκληρώθηκε έκανε την καλύτερη του σεζόν στην διοργάνωση αγωνιζόμενος με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, έχοντας μέσο όρο 11.5 πόντους (42.5% στα τρίποντα), 3.3 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ ανά παιχνίδι. Αγωνίστηκε σε 28 ματς, έχοντας μέσο όρο 24.2 λεπτά συμμετοχής, με τους Ισραηλινούς να του έχουν δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο αριστερόχειρας Ντεσόν Τόμας, ο οποίος μπορεί να παίξει όχι μόνο στο "3", αλλά και στο "4", είναι γνωστός στο φίλαθλο κοινό του Ολυμπιακού, καθώς οι Πειραιώτες τον αντιμετώπισαν αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια και ειδικά στα προημιτελικά της EuroLeague.

Οι "ερυθρόλευκοι" τον απέκλεισαν τόσο το 2015 όταν έπαιζε στη Μπαρτσελόνα (με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να παίρνει την πρόκριση στο Final Four της Μαδρίτης), όσο και το 2017, στην ψυχοβγαλτική σειρά κόντρα στην Εφές, με τον Βασίλη Σπανούλη και τους συμπαίκτες του να "κλείνουν" το εισιτήριο για την τετράδα της Κωνσταντινούπολης. Ένας σκληροτράχηλος παίκτης, ένας φόργουορντ με αθλητικά προσόντα, ο οποίος μπορεί να δώσει λύσεις σε άμυνα και επίθεση, διαθέτοντας καλό σουτ τόσο από την περιφέρεια, όσο και από μέση απόσταση.

Aπό τον Ολυμπιακό, πάντως, διέψευσαν το δημοσίευμα περί ενδιαφέροντος για τον Ντεσόν Τόμας.