Δύο κινήσεις ακόμη: γκαρντ και "3άρι"

Ο Ντέιβιντ Μπλατ θέλει ακόμη δύο κινήσεις. Ένα ψηλό γκαρντ που θα μαρκάρει από το "1" έως και το "3", αλλά και ένα αθλητικό "3άρι" με έφεση στο μακρινό σουτ. Σέντερ μόνο αν οι Σπερς καλέσουν τον Μιλουτίνοβ. 

Δύο κινήσεις ακόμη: γκαρντ και "3άρι"

Στον Ολυμπιακό έχουν σχεδόν ολοκληρώσει το ρόστερ της ομάδας τους ενόψει της νέας σεζόν και αυτό που απομένει είναι να μπουν οι τελευταίες πινελιές. Ύστερα από τις ανανεώσεις με τους Βασίλη Σπανούλη και Κώστα Παπανικολάου, οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν την πρώτη τους μεταγραφική κίνηση με τον ερχομό του 24χρονου Αμερικανού πλέι-μέικερ, Νάιτζελ Γουίλιαμ-Γκος, ο οποίος αντικατέστησε την αποχώρηση του Μπράιαν Ρόμπερτς. Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν τον ερχομό του Αμερικανού σέντερ, Ζακ ΛεΝτέι, καλύπτοντας το κενό του Τζάμέλ Μακλίν, με ένα περισσότερο αθλητικό και σκληροτράχηλο «5άρι».

Η τρίτη κίνηση των «ερυθρολεύκων» ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση της απόκτησης του Αλέξανδρου Βεζένκοφ στο «4». Με τη συγκεκριμένη κίνηση, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ όχι μόνο βρήκε αθλητή για τον παίκτη πίσω από τον Γιώργο Πρίντεζη, αλλά ενίσχυσε και τον γηγενή κορμό, ύστερα από την αποχώρηση του Ιωάννη Παπαπέτρου. Στο πόστο του πάουερ-φόργουορντ υπάρχει και ο Δημήτρης Αγραβάνης, ο οποίος όποτε χρειαστεί θα λειτουργεί και στο «5».

Το μόνο άγχος οι Σπερς στο "5"

Στη θέση του σέντερ η τριάδα θα είναι η εξής: Νίκολα Μιλουτίνοβ, Ζακ ΛεΝτέι και Γιώργος Μπόγρης. Το μόνο… άγχος που έχει ο Ολυμπιακός είναι το ενδεχόμενο που οι Σαν Αντόνιο Σπερς αποφασίσουν να ενεργοποιήσουν την ρήτρα για να πάρουν στο ΝΒΑ τον Σέρβο, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ομάδα του Τέξας δεν δείχνει αυτή την την διάθεση. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Στη πιθανότητα όμως που τα «σπιρούνια» τον καλέσουν, μόνο τότε οι Πειραιώτες θα κοιτάξουν για άλλο «5άρι» ώστε να τον αντικαταστήσουν. Η διορία που έχει το συγκρότημα του Γκρεγκ Πόποβιτς είναι μέχρι τις 20 Ιουλίου. Το… θετικό για τους «ερυθρόλευκους» είναι το γεγονός πως ο αθλητής είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του τους τελευταίους μήνες, τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρωλίγκα, με αποτέλεσμα να μην τον έχουν βάλει στο… μάτι. Το συμβόλαιο του παίκτη με τον Ολυμπιακό είναι έως και το 2020.

Η πεντάδα στα γκαρντ

Στις υπόλοιπες θέσεις, στα γκαρντ, ο Ολυμπιακός θα έχει τους Νάιτζελ Γουίλιαμ Γκος και Βαγγέλη Μάντζαρη στον «άσο», ενώ στο «2» η ομάδα διαθέτει τους Βασίλη Σπανούλη και Γιάνις Στρέλνιεκς, από τον οποίο αναμένουν να δείξει φέτος την μεγάλη γκάμα των δυνατοτήτων του. Όλοι τους, βέβαια, μπορούν να λειτουργήσουν και σαν πλέι-μέικερ. Αυτό που θέλει, πλέον, ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι ένα επιπλέον γκαρντ, ο οποίος θα μπορεί να παίξει άμυνα από το «1» έως και το «3». Κάτι μεταξύ Ντάνιελ Χάκετ και Τρεμέλ Ντάρντεν.

Για αυτόν τον λόγο είχε ξεχωρίσει και ζητήσει τον Αμερικανό γκαρντ, Πιέρια Χένρι, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν με την Τόφας (1,96 ύψος, ο οποίος συνεισφέρει ενεργά σε όλους τους τομείς. Είναι χαρακτηριστικό πως στη σεζόν που τέλειωσε είχε μέσο όρο 10.9 πόντους (42.9% στα τρίποντα), 4.6 ασίστ και 3.5 ριμπάουντ. Όμως, οι Πειραιώτες αποσύρθηκαν από την απόκτηση του, καθώς ο αθλητής όχι μόνο αργούσε να απαντήσει ώστε να δώσει το οριστικό «ναι» (γεγονός που δυσαρέστηκε και εκνεύρισε τους «ερυθρόλευκους»), αλλά άλλαζε συνεχώς και τις απαιτήσεις του. Ο αθλητής έχει ενημερωθεί και πλέον μόνο εκείνος μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Ο Ολυμπιακός, όμως, έχει ήδη ξεκινήσει να ψάχνει εναλλακτικές λύσεις για την περιφέρεια του και είναι ειλλημένη απόφαση η ενίσχυση του ρόστερ με έναν επιπλέον γκαρντ. Όσον αφορά την περίπτωση του Βασίλη Τολιόπουλου, υπάρχουν σκέψεις να παραχωρηθεί δανεικός.

Παράλληλα, οι Πειραιώτες ψάχνουν και τον αντικαταστάτη του Ιωάννη Παπαπέτρου στο «3». Θέλουν ένα σμολ-φόργουορντ με αθλητικά προσόντα, ο οποίος να διαθέτει και αξίοποιστο σουτ από την περιφέρεια. Δημιουργήθηκε μία φημολογία για την περίπτωση του Tζέιμς Νάναλι, ο οποίος από το 2016 αγωνίζεται στη Φενέρμπαχτσε, αλλά η περίπτωση του είναι ακριβή. Ένα γκαρντ και έναν σμολ-φόργουορντ θέλουν οι «ερυθρόλευκοι» και το ρόστερ έκλεισε!