FIBA World Cup 2023: Στις 31 Αυγούστου η κλήρωση για τις 32 ομάδες της Ευρώπης

Με την ολοκλήρωση των προ-προκριματικών της Ευρώπης για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 και τις 8 ομάδες να συμπληρώνουν το ευρωπαϊκό ταμπλό, ακολουθεί η κλήρωση των προκριματικών στις 31 Αυγούστου.

FIBA World Cup 2023: Στις 31 Αυγούστου η κλήρωση για τις 32 ομάδες της Ευρώπης

Με οκτώ ομάδες, οι οποίες προκρίθηκαν από τα τα προ-προκριματικά του FIBA World Cup 2023 συμπληρώθηκαν οι 32 ομάδες από την Ευρώπη, οι οποίες θα μπουν στην κλήρωση των των προκριματικών που θα διεξαχθεί στις 31 Αυγούστου (31/8), όπως ανακοίνωσε η FIBA.

Συγκεκριμένα, οι Βόρεια Μακεδονία, Σλοβακία, Σουηδία, Πορτογαλία, Λετονία, Λευκορωσία, Μαυροβούνιο και Ισλανδία συμπληρώνουν το ταμπλό των ομάδων που θα μπουν στην κληρωτίδα στα τέλη του Αυγούστου.

Οι 32 ευρωπαϊκές ομάδες είναι οι εξής:

Βέλγιο, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιταλία, Λιθουανία, Πολωνία, Ολλανδία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία, Ισπανία, Τουρκία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Ισλανδία, Λετονία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σουηδία.

Το εναρκτήριο τζάμπολ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο θα φιλοξενηθεί σε Ιαπωνία, Ινδονησία και Φιλιππίνες, είναι προγραμματισμένο για τις 25 Αυγούστου 2023, ενώ θα ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου 2023.